Bu süreçte, Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, üniversiteye yerleşme fırsatı devam eden öğrencilere bir yıl kaybetmeden üniversiteli olma fırsatını değerlendirmelerini önerdi. Üniversite ayrıca, burslu ve yüzde 50 indirimli programları ilk 5 tercihlerinde yazan öğrencilere, yerleşmeleri halinde yüzde 25 tercih bursu sunacak.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 Yerleştirme Sonuçları Raporu’na göre, yükseköğretim kurumlarındaki toplam kontenjan sayısı 782 bin 498 iken, yerleşen aday sayısı 758 bin 760 oldu. Bu durum, 23 bin 738 kontenjanın boş kaldığını ortaya koydu. Ek yerleştirmede, 20 bin 826 kontenjan lisans bölümlerine, 2 bin 912 kontenjan ise önlisans bölümlerine ayrılmış durumda. Ek yerleştirme tercih dönemi 6 Eylül’de başlamış olup, 11 Eylül’de sona erecek.

'Aday Öğrencilerimizin Her Zaman Yanındayız'

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, ek yerleştirme sürecindeki aday öğrenciler için bazı tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin bir yıl kaybetmeden ek yerleştirme haklarını kullanmalarını öneren Prof. Dr. Durman, “Ek yerleştirme sürecinde aday öğrencilerimizin Beykoz Üniversitesi olarak her zaman yanındayız. Lisans ve önlisans programlarımız ile öğrencilerimizi profesyonel iş dünyasına hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yüzde 25 Tercih Bursu ve Yüzde 100 Burs İmkanı

Beykoz Üniversitesi, ek yerleştirmede üniversiteyi tercih eden öğrencilere lisans ve önlisans programlarında burslu ve yüzde 50 indirimli programları ilk 5 tercihlerinde yazmaları durumunda yüzde 25 tercih bursu sağlayacak. Ayrıca, ek yerleştirmede Mimarlık lisans programını ilk 5 tercihlerinden birinde tercih eden ve yerleşen öğrencilere yüzde 100 burs imkanı sunulacak.

Öğrenciler, üniversitenin tercih uzmanlarından hem online hem de Kavacık Yerleşkesinde danışmanlık hizmeti alabilirler. '2024 YKS Ek Tercih Günleri' 11 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Son Gün 11 Eylül

10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, 2024-2025 öğretim yılı için ek yerleştirme tercihleri 6-11 Eylül tarihleri arasında yapılmaktadır. Adaylar, tercih yapma haklarına sahip puan türlerinde 24 tercihe kadar başvuruda bulunabilirler. Ek yerleştirme yapabilmek için adayların, 2024-YKS merkezi yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş veya hiç tercih yapmamış olmaları gerekmektedir. Önceden yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirme tercih hakkına sahip olamayacaklardır.

Kaynak: DHA