GÜNDEM

Ümraniye'de Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Zanlının İfadesi Ortaya Çıktı

Görünen o ki, Ümraniye'de Şeyda Yılmaz'ı şehit eden zanlı Yunus Emre Geçti'nin ifadesi ortaya çıkmış.

Abone Ol

Geçti, ifadesinde ateş ettiği kişilerin polis olduğunu anlamadığını, Şeyda Yılmaz'ın silahının ucunu görünce hasımları olduğunu düşünerek varile doğru 2 el ateş ettiğini söylemiş. Silahı yerde bulduğunu belirten Geçti, "Kasten suç işlemedim" demiş.

Olay, 22 Eylül akşam saatlerinde Ümraniye'de meydana gelmiş. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 'motosiklet hırsızlığı' suçundan yakalanan ve karakoldan firar eden 19 yaşındaki şüpheli Yunus Emre Geçti, Ihlamurkuyu'da kendisini yakalamak isteyen polislere direnmiş. Çıkan arbedede, Geçti polis memuru Şeyda Yılmaz'ın (27) silahını alarak etrafa ve polis memurlarına ateş açmış. Bu sırada polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olmuş, polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe de yaralanmış. 

Zanlı Yunus Emre Geçti'nin ifadesine göre, ateş ettiği kişilerin polis olduğunu anlamadığını, Şeyda Yılmaz'ın silahının ucunu görünce hasımları olduğunu düşünerek varile doğru 2 el ateş ettiğini belirtmiş. Ayrıca silahı yerde bulduğunu ve kasten suç işlemediğini iddia etmiş. 

Olay öncesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 'motosiklet hırsızlığı' suçundan yakalanan ve karakoldan firar eden Geçti, Ihlamurkuyu'da kendisini yakalamak isteyen polislere direnmiş. Bu sırada arbede çıkmış ve Geçti, Şeyda Yılmaz'ın silahını alarak etrafa ve polis memurlarına ateş açmış. 

Olay sonucunda polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olmuş, polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe de yaralanmış. Zanlı Yunus Emre Geçti'nin 26 suç kaydı olduğu da belirtilmiş. 

Sonuç olarak, Ümraniye'de Şeyda Yılmaz'ı şehit eden zanlı Yunus Emre Geçti'nin ifadesi ortaya çıkmış. Geçti, ateş ettiği kişilerin polis olduğunu anlamadığını, Şeyda Yılmaz'ın silahının ucunu görünce hasımları olduğunu düşünerek ateş ettiğini ve silahı yerde bulduğunu söylemiş. Ancak Geçti'nin 26 suç kaydı olduğu da belirtiliyor. Olay, 22 Eylül akşam saatlerinde Ümraniye'de meydana gelmiş ve arbede sırasında polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olmuştur.