GÜNDEM

Ümraniye'de Polisi Şehit Eden Saldırgan Tutuklanma Talebiyle Mahkemeye Sevk Edildi

Ümraniye'de, karakoldan firar eden ve kendisini yakalamaya çalışan polis memurlarından birini şehit eden şüpheli Yunus Emre Geçti, tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Abone Ol

Dün akşam saatlerinde, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 'motosiklet hırsızlığı' suçundan yakalanan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, karakoldan firar etti. Firarından sonra Ihlamurkuyu'da yakalamak isteyen polislere direnen Geçti, arbede sırasında bir polis memurunun silahını alarak etrafa ve polislere ateş açtı. Olayda polis memuru Şeyda Yılmaz (27) ağır yaralanırken, diğer polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe ve saldırganın annesi P.G. (43) de yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı; ancak Şeyda Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Suçunu İtiraf Etti

Olayın ardından kısa sürede yakalanan Yunus Emre Geçti'nin sorgusu Cinayet Büro Amirliği’nde gerçekleştirildi. Sorguda, olay anını tam olarak hatırlamadığını belirten Geçti, cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

Azılı Suçlu Çıktı

Yapılan incelemelerde Geçti'nin daha önce 26 suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Bu suçlar arasında 1 uyuşturucu ticareti, 8 uyuşturucu madde kullanımı, 2 kasten yaralama, 1 cinsel taciz, 2 yağma, 1 gasp, 2 çocuğa cinsel istismar, 1 motosiklet hırsızlığı, 1 ruhsatsız silah bulundurma ve 2 mala zarar verme suçu yer alıyor.

Çöp Poşeti Giydirilerek Mahkemeye Sevk Edildi

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Geçti, iki kadın polis eşliğinde çöp poşeti giydirilerek Emniyet Müdürlüğü binasından çıkarıldı. Kadın polisler, şüpheliyi tehlikeli köpekleri taşımak için kullanılan bir araca bindirdi. Geçti, Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

19 yaşındaki saldırgan, nöbetçi mahkemede ifadesi alındıktan sonra tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.