Denetimlerde kantinlerin ruhsat durumu, hijyen koşulları ve satılan ürünlerin son kullanma tarihlerine özen gösterildi.

Selçuk Bayraktar Mersin’de Gençlerle Buluştu Selçuk Bayraktar Mersin’de Gençlerle Buluştu

Öğrencilerin sağlıklı bir ortamda beslenmelerini temin etmek amacıyla yapılan denetimlerde, kantinlerin hijyen standartlarına uygunluğu, ürünlerin tazeliği ve gıda saklama şartları dikkatlice incelendi. Ayrıca, kantin çalışanlarına hijyen konularında bilgi verildi ve herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda önlem alınması sağlandı.

Denetimlerin ardından kurallara uymayan işletmelere gerekli uyarılar yapıldı ve eksikliklerin giderilmesi için süre tanındı. Belediye yetkilileri, sağlıklı nesillerin yetişmesi için tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

'Yıl Boyunca Kontroller Rutin Olarak Yapılıyor'

Zabıta memuru Yunus İçöz, "Yeni eğitim-öğretim yılı kapsamında okul kantinlerini denetliyoruz. Bu çerçevede son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin kontrollerini yapıyoruz. Ayrıca, kantinlerin ruhsatlandırma aşamasında öğrencilere uygun bir hale getirilmesi için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Yıl boyunca bu kontroller rutin olarak gerçekleştiriliyor," şeklinde konuştu.

İçöz, şu ana kadar iki okulun denetimini yaptıklarını ve herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını belirterek, "Denetimlerde olumsuz bir durum tespit edilirse, ilgili müdürlüklere yazılı olarak bilgi veriyoruz. Ciddi bir sorunla karşılaşıldığında yasal işlemler başlatılır ve devam eden olumsuzluklar durumunda işletme mühürlenir," ifadelerini kullandı.

Kantin İşletmecilerinden Denetim Açıklamaları

Kantin işletmecisi Durdane Taşlıçukur, "Herhangi bir yanlışımız olmadı. Okulun açılmasıyla birlikte denetim beklemiyorduk, ama kantini her gün temizliyorum," dedi.

Ali Çilesis ise, "Denetim çok iyi geçti. Her türlü denetime açığız. Okulumuzun ayrıca bir denetim kuruluyla da denetimleri yapılıyor. Şu anda herhangi bir problem bulunmuyor," şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: DHA