GÜNDEM

Ümraniye’de ‘Minik Kramponlar Futbol Turnuvası’ Gerçekleştirildi

Ümraniye Belediyesi, genç yetenekleri desteklemek ve spora olan ilgiyi artırmak amacıyla ‘Minik Kramponlar Futbol Turnuvası’nı düzenledi.

Abone Ol

Turnuva öncesinde konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Minik Kramponlar adı altında çocuklarımızla bir turnuva düzenledik. Onlar bizim her şeyimiz. Ümraniye’de 30 farklı branşta yaklaşık 60 bin gencimizle spor yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Minik Kramponlar Futbol Turnuvası, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniyeli çocuklar ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Dudullu Spor Tesisleri’nde yapılan turnuvada saha dört bölgeye ayrılarak aynı anda dört müsabaka oynandı. Turnuva, Ümraniye’deki futbol okulları ve takımları için düzenlendi. Toplamda 24 takım ve 360 sporcu turnuvaya katıldı, 24 takım dört grupta mücadele etti. Etkinlik boyunca 68 maç gerçekleştirildi. Kazanan ve dereceye giren takımlara kupa, madalya, çanta, suluk, havlu ve futbol topu hediye edildi. Ayrıca turnuvanın en iyi oyuncusu, gol kralı ve en iyi kalecisine plaket verildi.

En iyi oyuncu ödülünü Ümraniye Çakmakspor’dan Enes Mete Korkmaz kazanırken, gol kralı 11 golle Ümraniyespor’dan Ayberk Ege Turgut oldu. En iyi kaleci ödülünü ise Ümraniyespor’dan Eren Erbaş aldı. Şampiyon takım Başakspor olurken, ikinci Ümraniye Çakmakspor, üçüncü Hazalspor ve dördüncü İstanbul Mesudiyespor oldu.

Turnuva öncesinde konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Ümraniye’de sporun yeri başka. ‘Minik Kramponlar’ adı altında çocuklarımızla bir turnuva düzenledik. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Ümraniye’de 30 branşta yaklaşık 60 bin gençle spor yapıyoruz. Bugün de anne ve babalarla birlikte çocuklarımızın futbol turnuvasını izleyeceğiz. Gençlerimizin spora, sanata ve kültüre ilgisi gerçekten farklı. Gelecek turnuvalarda da birlikte olmayı diliyorum ve gençlerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.