GÜNDEM

Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu Tamamlandı

Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından üçüncü kez düzenlenen prestijli bir koşu etkinliğidir.

Abone Ol

Bu yarışma, dünyanın farklı ülkelerinden gelen elit sporcuların katıldığı uluslararası bir organizasyondur.

Yapılan yarışmada, 8K, 15K ve 33K olmak üzere üç farklı mesafede koşular düzenlenmiştir. Erkekler ve kadınlar için ayrı ayrı kategoriler oluşturulmuştur. Ayrıca 33K Kızkalesi parkur yarışında takım kategorisi de yer almıştır.

8K Erkekler Genel Klasman kategorisinde, Hasan Hüseyin Yüksel birinci, Omar Alhaje ikinci ve Sinan Şeker üçüncü olmuştur.  8K Kadınlar Genel Klasman kategorisinde ise İrina Vinogradskaia birinci, Adina Vakhidova ikinci ve Alona Benko üçüncü sırada yer almıştır. 

15K Erkekler Genel Klasman kategorisinde Mesut Akpınar birinci, Ramazan Çoban ikinci ve Deniz Gülbeyaz üçüncü olmuştur. Aynı kategoride Kadınlar Genel Klasman'da ise Nursel Karataş birinci, Olga Bondareva ikinci ve Songül Berikol üçüncü sırada yer almıştır. 

33K Erkekler Genel Klasman Kızkalesi parkurunda, Koray Het birinci, Şahap Dede ikinci ve Engin Akkuş üçüncü olurken; Kadınlar kategorisinde Nazan Elçin birinci, Bahar Ozacar ikinci ve Natalia Mamon üçüncü sırada yer almıştır. 

33K Kızkalesi takım kategorisinde ise; birinci F.S.M, ikinci Akkuyu Run Aka ve üçüncü Akku takımları olmuştur. 

İlk üç dereceye giren sporcular kupa ve madalyalarını organizasyon yetkilileri tarafından düzenlenen törenle aldılar. Organizasyon, sporcuların ve seyircilerin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.