Bu sayede yıllık 30 ton kağıt tasarrufu elde ettik. Ayrıca, kamu ve sivil toplum örgütleriyle yürüttüğümüz ağaç dikim projeleri sayesinde 11 futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan oluşturduk” dedi.

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Uludağ Elektrik, çevreye duyarlı uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Elektronik fatura uygulaması, her yıl 30 ton kağıt tasarrufu sağlıyor ve bu tasarruf, yaklaşık 39 ton karbondioksit salımını önleyerek 800.000 litre suyun korunmasına yardımcı oluyor. Şirket, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova bölgelerinde 3 milyondan fazla müşteriye hizmet veriyor ve elektronik fatura kullanımını teşvik ederek kağıt tüketimini azaltma hedefi güdüyor.

Uludağ Elektrik Genel Müdürü Remezan Arslan, “Sürdürülebilirlik stratejimiz, düşük karbonlu ekonomiyi desteklemek, dijitalleşmeyi artırmak ve toplumsal yatırım programlarını içeriyor. Şirket içi kağıt kullanımını düşürmek ve müşteri sözleşmelerini dijital olarak ulaştırmak gibi çeşitli çalışmalara imza attık. Elektronik fatura kullanımını teşvik ederek yıllık 30 ton kağıt tasarrufu sağladık. Ayrıca, ağaçlandırma çalışmalarıyla 11 futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan oluşturarak biyoçeşitliliği artırıyoruz ve ekosistem dengesini koruyoruz” şeklinde konuştu.

Uludağ Elektrik, çevreyi koruma kararlılığını her yıl gerçekleştirdiği binlerce fidan dikimiyle somutlaştırıyor. 'Yeşil Dönüşüm Ormanları' projesi kapsamında yapılan ağaçlandırma çalışmaları, sadece kağıt tüketimini nötrlemekle kalmıyor, aynı zamanda çevresel bilinci toplumun geniş kesimlerine yaymayı hedefliyor. Şirket, bu çalışmalarla hem çevresel fayda sağlıyor hem de sürdürülebilir bir gelecek için önemli adımlar atıyor.

Kaynak: DHA