GÜNDEM

'Ukrayna'daki Savaşın Karadeniz'e Yayılmaması İçin Elimizden Gelen Gayreti Göstermeye Devam Edeceğiz'

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen NATO toplantısına katılan eski Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Ukrayna'daki savaşın Karadeniz'e yayılmasına engel olmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.

Abone Ol

 Savaşın artık son bulmasını ve bölgede barışın tesis edilmesini arzu ediyoruz. Türkiye'nin bu konudaki kararlı tavrı sürecektir" dedi.

NATO PA 106. Rose-Roth Semineri, Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleştirildi. Toplantıda, NATO'nun caydırıcılığı, Ukrayna'ya verilecek destekler ve Avrupa güvenliğinin geleceği gibi konular ele alındı. Kasapoğlu, Türkiye'nin Ukrayna Savaşı'ndaki tutumu ve Karadeniz güvenliği konularında Türkiye'nin önemine dikkat çekti.

Karadeniz'deki barışa yönelik politikalarına değinen Kasapoğlu, "Karadeniz, 1936 Montrö Sözleşmesi sayesinde son yüzyılda askeri çatışma ve gerginlik yaşamamıştır. Türkiye, bu sözleşmeye 80 yılı aşkın bir süredir harfiyen uymaktadır. Rusya-Ukrayna savaşı başladığından beri, Karadeniz'de gerilimi azaltmak için elimizden geleni yapıyoruz. Savaşın Karadeniz'e yayılmaması için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kasapoğlu, Türkiye'nin demokrasisinin gücünü ve mukavemetini vurgulayarak, "Türkiye, dünya çapında demokrasiyi güçlendirmek için tüm ortaklarıyla iş birliğine hazırdır" şeklinde konuştu.