GÜNDEM

Uçurumda Mahsur Kalan İnek, 2 Gün Boyunca Kurtarılmayı Bekliyor

Gümüşhane Torul`da, Soğuksu Mahallesi'nde bir inek, 2 gün önce düştüğü uçurumda mahsur kaldı.

Abone Ol

Çeşitli kurtarma çabalarına rağmen ineğin kurtarılması henüz sağlanamadı. İneğin sahibi Celal Bostan, yardım çağrısında bulunarak hayvanının bir an önce kurtarılmasını talep etti.

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Soğuksu Mahallesi'nde yaşayan Celal Bostan’ın ineği, yol kenarında otlatılırken dengesini kaybedip yaklaşık 200 metrelik bir uçuruma düştü. Durumu fark eden Bostan, yetkililerden yardım istedi ve ihbarıyla bölgeye AFAD ve itfaiye ekipleri gönderildi. Ekipler, ineği kurtarmak için çeşitli çalışmalar başlattı ancak başarılı olamadı. Uçurumda ineğin etrafına güvenlik seti kurularak önlemler alındı. Bostan, ineğin başında nöbet tutarak, yamaçta bulunan otlarla hayvanını beslemeye devam ediyor.

Celal Bostan, yaşadığı mağduriyeti şu şekilde dile getirdi: “Hayvanı otlatırken bir ağacın altında erik yiyordu. Yanında oturuyordum ve bir anda bir ses duydum. Koşup ineğin peşine gittim ve ineğin ayağının askıda kaldığını gördüm. Kız kardeşimi çağırdım, birlikte çabamızla kaldırmaya çalıştık ama başaramadık. AFAD’ı aradık, geldiler ve halat getirdiler. Ben mağdurum. Bu gördüğünüz işleri kendi imkanlarımla yaptım. Sabahtan beri burada yatıyorum. Eğer ineği kurtaramıyorsanız kesilsin, hayır kurumuna verin. Başka bir şey istemiyorum” dedi.

Celal Bostan’ın kız kardeşi Nevin Özkan ise, “Ağabeyim bana haber verdi ve ‘Hayvan düştü, ip getir’ dedi. Biz kendi imkanlarımızla uğraştık ama ineği kaldıramadık. Komşular da yardım etti ama başarılı olamadık. Dün sabahtan beri hiçbir şey yemedik. Ne yapacağımızı şaşırdık, ağabeyimle burada kaldık ve sabahladık” şeklinde konuştu.