Takım, Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yüksekliğindeki Palandöken Dağı eteklerindeki Büyükşehir Belediyesi'nin Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde teknik direktör Aytürk Kıyıcı yönetiminde çalışmalarını sürdürüyor.

Milli futbolcular, ilk antrenmanlarını sağanak yağış altında gerçekleştirdi. Isınma hareketlerinin ardından pas çalışmaları yapan oyuncular, antrenmanı çift kale maçla sonlandırdı. Teknik direktör Kıyıcı, kampın ilk etabının bir hafta süreceğini ve Eylül ayında Belarus ile iki hazırlık maçı yapacaklarını açıkladı.

Kıyıcı, "Cumartesi gününe kadar buradayız. Eylül'de Belarus ile iki hazırlık maçı yapacağız. Kasım ayında Polonya'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası A liginde mücadele edeceğiz. İkinci günkü antrenmanı sağanak yağış altında yaptık. Bu durumu avantaja çevireceğiz çünkü Polonya'daki maçlarda da böyle bir havada oynanacak" dedi.

Galatasaray ve Fenerbahçe Kulüpleri Hazırlıklarına Başladı Galatasaray ve Fenerbahçe Kulüpleri Hazırlıklarına Başladı

Milli takım sporcularından Sara Temel, takımla birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Bence herkes çok iyi çalışıyor. Polonya'da Avrupa Şampiyonası maçları oynayacağız. Takım çok disiplinli, çok çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Diğer bir sporcu Ecem Öztürk ise, "Çok iyi bir ortam var burada. Kasım ayındaki maçlar için çok iyi çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erzurum'un sunduğu imkanlar ve bölge halkının sıcak yaklaşımının kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Kıyıcı, "Geçen yıl da burada kamp yaptık. Erzurum'u seviyoruz" diye ekledi.

Kaynak: DHA