GÜNDEM

‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’ İçin Başvurular Başladı

Garanti BBVA'nın Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Ekonomist Dergisi iş birliğiyle düzenlediği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması'nın 18'incisi için başvurular başladı.

Abone Ol

Hikayeleriyle ilham vermek ve başarılarını duyurmak isteyen adaylar, 15 internet sitesindeki başvuru formunu doldurarak yarışmaya katılabilirler. Yarışmanın ödül töreni Şubat 2025'te gerçekleştirilecek ve kazananlar açıklanacak. 'Türkiye’nin Kadın Girişimcisi' ödülünü kazanan girişimciye 250 bin TL, 'Türkiye’nin Yöresinde Sürdürülebilir Fark Yaratan Kadın Girişimcisi', 'Türkiye’nin Teknolojide Gelecek Vadeden Kadın Girişimcisi', 'Türkiye’nin Kadın Sosyal Etki Girişimcisi' ve 'Türkiye’nin Kadın Kooperatifi' kategorilerinde birinci olanlara ise 200 biner TL ödül verilecek.

GARANTİ BBVA'DAN KADIN GİRİŞİMCİ DESTEKLERİ

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, "Kadın girişimcilerin desteklenmesi ve güçlendirilmesi konusundaki çalışmalarımızı uzun yıllardır sürdürüyoruz. 18 yıl boyunca Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması ile kadınların iş dünyasına katkılarını artırmayı hedefledik. 2007'den bu yana, 45 bin başvuru aldık ve 70’ten fazla kadın girişimciyi ödüllendirdik. Yarışmamız, kadın girişimcilerin motivasyonunu artırarak onlara ilham veriyor ve diğer kadınların da örnek almasını sağlıyor" dedi.

KAGİDER'DEN KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu, "Derneğimiz, kadın girişimciliğini desteklemek ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla faaliyet gösteriyor. Garanti BBVA, Ekonomist dergisi ve KAGİDER iş birliğiyle düzenlenen 'Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması', kadın girişimcilerin cesaretini ve yenilikçiliğini ön plana çıkarıyor. Yarışma, Türkiye’nin dört bir yanından katılacak kadınların hikayelerini paylaşarak yeni girişimcilere ilham kaynağı olacak" şeklinde konuştu.

EKONOMİST DERGİSİ'NDEN GİRİŞİMCİLİK VURGUSU

Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talip Yılmaz, "Yayın hayatımıza başladığımız 1991 yılından itibaren girişimcilik ekosistemine ve kadın girişimciliğine odaklandık. Garanti BBVA ve KAGİDER ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması, girişimci kadınları cesaretlendirmeyi ve ekosistemdeki katkılarını artırmayı hedefliyor. 17 yılda 45 bin başvuru aldık ve kategori sayımızı beşe çıkardık. Kadın girişimcileri yarışmamıza katılmaları için davet ediyoruz" dedi.