Gezeravcı, bu özel günün, geleceğin bilim insanlarıyla sürecin detaylarını paylaşma fırsatını sunduğunu belirterek, “Bu hikayenin başladığı yerde geleceğimizin nice hikayelerine imzasını atacak kardeşlerimizle bu sürecin bütün ayrıntılarını paylaşma şansı bulmak hakikaten müstesna bir an” dedi.

Gezeravcı, Adana'daki Fuat Sezgin Ortaokulu, İncirlik Anadolu Lisesi ve İstiklal Ortaokulu’nda öğrencilere uzaydaki deneyimlerini anlattı ve onların sorularını yanıtladı. İstiklal Ortaokulu’nda, Yüreğir BİLSEM Roket Takımı’nın geliştirdiği roketi imzalayan Gezeravcı, roketin üzerine Hava Kuvvetleri’nde uçtuğu ilk filo olan Zıpkın’ın ismini verdi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Gezeravcı, Adana’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Gezeravcı, “Öğrencilerimizin ilgi ve alakası gerçekten müthiş. Türkiye Cumhuriyeti'nin uzay alanında belirlediği 10 hedeften biri olan Türk Astronot ve Bilim Misyonu’nun onlarda yarattığı ilhamı gözlerindeki parıldamadan net olarak görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Cumhurbaşkanımız ve devlet büyüklerimizin her fırsatta vurguladığı gibi, ülkemizin en büyük zenginliği ve geleceğe yönelik en büyük güvencesi genç nesillerimizdir. Ülkemizin yaş ortalaması 33 iken, Avrupa Birliği'nin yaş ortalaması 43 ve Almanya'nın yaş ortalaması 48. Bu nedenle, geleceğe yönelik tüm hedeflerimizde en büyük güvencemiz, şu anda eğitim gören sevgili gençlerimizdir. Onlara bir ağabey olarak devletimizin nelere muktedir olduğunu anlatmak benim için büyük bir mutluluk kaynağı” dedi.

Hayvanat Bahçesinin Yeni Üyesi Yavru Kanguruya, Kendisini İlk Görüntüleyen Muhabirin Adı Verildi Hayvanat Bahçesinin Yeni Üyesi Yavru Kanguruya, Kendisini İlk Görüntüleyen Muhabirin Adı Verildi

Gezeravcı, İncirlik Hava Üssü’nde görev yaptığı dönemi hatırlatarak, “Bu lokasyon, anılarımızın en taze haliyle gözümüzün önünden film şeridi gibi geçiyor. Cumhurbaşkanımızın 23 Mayıs 2022’deki Türk Astronot ve Bilim Misyonu’na ilişkin açıklamayı öğrendiğim yer burasıydı. Aslında bu, hikayenin başlangıç noktasıydı. Burada, bu hikayenin başladığı yerde geleceğimizin birçok yeni hikayesine imza atacak kardeşlerimizle sürecin tüm ayrıntılarını paylaşmak gerçekten özel bir an” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA