MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son 1 haftada gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu. Aktürk, TSK'nın Irak ve Suriye'nin kuzeyinde "kaynağında, sürekli ve kapsamlı" olarak yürüttüğü terörle mücadele operasyonlarıyla son 1 haftada 58 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.  Bu operasyonlarla 1 Ocak 2024'ten bu yana toplam 2 bin 107 teröristin (1.087 Irak, 1.020 Suriye) etkisiz hale getirildiği ifade edildi. 

Aktürk ayrıca, dün Ağrı'da meydana gelen bir araç kazası sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş'e de taziyelerini iletti. 

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamalarına göre, Türkiye, bölgedeki gelişmelerin bölgesel savaşa dönüşme riskine karşı gerekli tüm önlemleri aldığını vurgulamaktadır. TSK'nın Irak ve Suriye sınırlarındaki terörle mücadele operasyonları, Türkiye'nin bekasına yönelik tehditleri bertaraf etmek için kararlılıkla sürdürüldüğü anlaşılmaktadır. 

Türkiye, bölgedeki gerginliklerin tırmanması durumunda ortaya çıkabilecek bölgesel savaş riskine karşı, ordusunun caydırıcılığını ve hazırlıklı olduğunu göstermektedir. MSB'nin açıklamaları, Türkiye'nin böyle bir senaryo karşısında askeri olarak hazırlıklı olduğunu ve gerekli tedbirleri aldığını net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Türkiye'nin Terörle Mücadele Operasyonları

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde "kaynağında, sürekli ve kapsamlı" olarak yürüttüğü terörle mücadele operasyonlarıyla son 1 haftada 58 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 

Bu operasyonlarla 1 Ocak 2024'ten bu yana toplam 2 bin 107 teröristin (1.087 Irak, 1.020 Suriye) etkisiz hale getirildiği bildirildi.Türkiye, sınır ötesi operasyonlarla terör örgütlerinin Türkiye'ye yönelik tehditlerini kaynağında bertaraf etmeye çalışmaktadır.

Türk ordusunun terörle mücadele operasyonları, Türkiye'nin bekasına yönelik tehditleri ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Bölgedeki istikrarsızlık ve güvenlik risklerine karşı Türkiye'nin askeri hazırlıklı olduğu anlaşılmaktadır.

Şehit Uzman Çavuş Burak Geniş

MSB ayrıca, dün Ağrı'da meydana gelen bir araç kazası sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş'e taziyelerini iletti. Geniş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman bir mensubu olarak görevini yerine getirirken hayatını kaybetmiştir.

Mansur Yavaş, Hatay’da Mansur Yavaş, Hatay’da

Şehit Burak Geniş, Türkiye'nin bekası ve toprak bütünlüğünü korumak için mücadele eden cesur bir askerdir. MSB, onun anısını saygıyla anmakta ve şehit askerlerimizin fedakarlıklarını her zaman hatırda tutmaktadır.

Sonuç olarak, Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamaları, Türkiye'nin bölgesel savaş riskine karşı gerekli tedbirleri aldığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele operasyonlarını kararlılıkla sürdürdüğünü göstermektedir. Türkiye, Orta Doğu'daki gelişmelerin bölgesel çatışmaya dönüşmesi riskine karşı hazırlıklı olduğunu net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Kaynak: DHA