GÜNDEM

Türkiye'den 39 Ülkeye Silikon Protez İhracatı: Luxmed Protez'in Uluslararası Başarısı

Luxmed Protez’in kurucularından uzman tekniker Enes Altun, artan yaşlı nüfus ve ortopedik bozukluklar gibi etkenlerle protez müdahalelere olan talebin hızla yükseldiğine dikkat çekti.

Abone Ol

Altun, el veya ayak kaybı yaşayan kişilerin hareket kabiliyetini yeniden kazandırmayı amaçlayan silikon protezlerin teknoloji sayesinde gerçek uzuvlara daha da benzetildiğini vurguladı. Şirket, başta Rusya, Katar, Fransa ve Özbekistan olmak üzere toplam 39 ülkeye protez ihraç ettiğini belirtti.

Luxmed Protez’in sunduğu silikon protezler, kaybedilen uzuvların yerine gerçekçi görünümler kazandırarak kişilerin sosyal hayatlarına yeniden entegre olmalarını sağlıyor. Altun, “El, parmak ve ayak protezleri konusunda hizmet veriyoruz. Şu ana kadar 39 ülkede 2 binden fazla hastaya protez uyguladık. Dünya genelindeki taleplerin arkasında, diğer kliniklere göre daha uygun fiyatlandırma ve hızlı teslimat gibi avantajlarımız bulunuyor. Sunduğumuz son teknoloji protezlerle hastalarımızdan olumlu geri dönüşler alıyoruz,” dedi.

Altun, doğru protez seçiminin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, her bireyin anatomik yapısı ve yaşam tarzına uygun özel tasarımlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Detaylı renk, doku ve tüylendirme çalışmaları sayesinde, hastaların silikon protezlerle gerçek el arasındaki farkı neredeyse ayırt edemediğini belirtti.

Yanlış protez seçiminin hem fiziksel hem de maddi kayıplara yol açabileceğine dikkat çeken Altun, “Yanlış protezler cilt tahrişine, enfeksiyon riskine ve hareket kabiliyetinin kısıtlanmasına neden olabilir. Ayrıca, ek maliyetlere yol açabilir. Bizim amacımız hastalarımızın hayat kalitesini artırmak ve bu alanda yüzde 100 memnuniyet oranı sağlamaktır,” şeklinde konuştu.

Luxmed Protez, silikon protezlerde 1 yıl garanti sunuyor ve memnuniyetsizlik durumunda para iadesi yaparak dünyadaki tek protez kliniği olma özelliğine sahip. Şirket, Avrupa’da eğitim görmüş, Türkçe, İngilizce, Rusça ve Arapça dillerinde hizmet veren uzman teknikerlere sahip ve çağrı merkezi aracılığıyla 7 gün 24 saat destek veriyor.

2023 yılında Suudi Arabistan’da bir ortaklık kurarak ortez protez alanında büyümeyi hedeflediklerini ifade eden Altun, “Farklı ülkelerde 20'den fazla sağlık turizmi acentasıyla partnerlik yapıyoruz. Yurt dışında merkezler açmayı ve globalde büyümeyi sürdüreceğiz. Mevcut 25 kişilik kadromuzu 2025 yılına kadar 40'a çıkarmayı planlıyoruz,” dedi.