Almanya, Türkiye'nin en önemli ticaret ortaklarından biridir ve Türkiye'nin en büyük ihracat hedefi konumundadır. 

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Almanya'nın Türkiye için önemli bir ortak olduğunu vurgulayarak, "Bugün yakın ticaret ortakları ve NATO müttefikleriyiz. Bölgemizde ve ötesinde istikrarın sağlanması ve refahın artırılması için birlikte çalışıyoruz." ifadelerini kullanmıştır. 

Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstenen Olay Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstenen Olay

İki ülke arasındaki ticaret hacminin önümüzdeki dönemde 60 milyar avro seviyesine ulaşması hedeflenmektedir.  Bu, Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir.

Ayrıca, üst düzey ziyaretler ve Dışişleri Bakanlarının sık sık temas halinde olması, Türkiye-Almanya ilişkilerinin siyasi boyutunun da oldukça gelişmiş olduğunu ortaya koymaktadır.  Bu durum, ekonomik işbirliğinin de daha da ilerlemesine katkı sağlayacaktır.

Sonuç olarak, Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkiler son derece önemli bir konumdadır. İki ülke, bölgesel ve küresel istikrarın sağlanması ve refahın artırılması için yakın işbirliği içerisindedir. Önümüzdeki dönemde ticaret hacminin 60 milyar avro seviyesine ulaşması hedefi, Türkiye-Almanya ekonomik işbirliğinin geleceği açısından umut vericidir.

Kaynak: DHA