Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katkılarıyla Bakü'de kurulan bu üniversiteye adaylardan yoğun ilgi geldi.

YÖK'ün açıklamasına göre, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin öğrenci kabul sonuçları açıklandı. İlk yıl için Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerine 30'ar öğrenci, Gıda Mühendisliği bölümüne ise 27 öğrenci alınacak. Toplamda 87 öğrenci, 2024-2025 akademik yılında eğitim almaya başlayacak.

Kişisel Hedef Belirleme Rehberi Kişisel Hedef Belirleme Rehberi

Azerbaycan'daki yükseköğretime giriş sınavında tam puan 700 olarak belirlenirken, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği bölümüne girişte en yüksek puan 684,9, en düşük puan ise 641,6 oldu. Endüstri Mühendisliği bölümünde en yüksek puan 663,7, en düşük puan ise 544,4 olarak kaydedildi. Gıda Mühendisliği bölümünde ise en yüksek puan 632,8, taban puan ise 452,1 olarak belirlendi.

Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinin programlarına ev sahipliği yapacak olan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, 'çatı üniversite' olarak işlev görecek. Üniversite, programlarını ilk kez açmak yerine, bu alanda kendini kanıtlamış üniversitelerin mevcut programlarını bünyesine alacak. Bu kapsamda, 2024-2025 akademik yılında Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği alanında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Endüstri Mühendisliği alanında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Gıda Mühendisliği alanında Hacettepe Üniversitesi'nin eğitim programları uygulanacak. Bu programları başarıyla tamamlayan öğrenciler, ilgili üniversitelerin diplomalarını alacak.

Kaynak: DHA