GÜNDEM

Turkcell’in Son 1 Yılda Faturalı Abone Sayısı 1,8 Milyon Arttı

Turkcell, 2024 yılının ikinci çeyrek raporunu açıkladı. Bu dönemde net abone sayısını 346 bin artıran şirketin, Türkiye’deki toplam abone sayısı 43,2 milyona ulaştı.

Abone Ol

Faturalı abone sayısında net 477 bin artış sağlayan Turkcell, son bir yıl içinde toplam 1,8 milyon yeni faturalı abone kazandı. Şirketin grup gelirleri bu çeyrekte 34,9 milyar TL, FAVÖK (faiz, amortisman ve vergi öncesi kâr) ise 14,9 milyar TL olarak kaydedildi. FAVÖK marjı yüzde 42,6 olurken, net kâr 2,9 milyar TL olarak gerçekleşti.

Techfin Faaliyetleri ve Genel Müdür Açıklamaları

Turkcell’in Paycell ve Financell markalarıyla sunduğu techfin alanındaki faaliyetler, finansal sonuçlarına önemli katkı sağladı. Genel Müdür Dr. Ali Taha Koç, güçlü operasyonel performanslarını yılın ikinci çeyreğine taşıdıklarını ve müşteri odaklı çalışmalarla net 346 bin mobil abone kazandıklarını belirtti. Faturalı abone sayısındaki artışın, son bir yılda 1,8 milyon seviyesine ulaştığını ifade etti.

Yapay Zeka ve Siber Güvenlik Alanında Yatırımlar

Koç, telekomünikasyon liderliğinin yanı sıra veri merkezi işletmeciliği, yenilenebilir enerji, yapay zeka ve siber güvenlik alanlarına büyük önem verdiklerini vurguladı. Teknoloji sağlayıcısı olarak büyüme hedefleri doğrultusunda, bireysel ve kurumsal müşterilere değer katacak yenilikçi hizmetler sunduklarını söyledi.

Ukrayna İştiraklerinin Satışı ve Stratejik Yatırımlar

Ukrayna’daki iştiraklerin satış sürecini de değerlendiren Koç, bu süreci başarıyla tamamladıklarını ve ülkemize 524,3 milyon dolar döviz girişi sağladıklarını açıkladı. 2023 yılının sonunda duyurulan bu satışın, savaş koşullarının şiddetlendiği Ukrayna’da gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı. Şirketin, ülkenin dijital dönüşümüne katkı sağlayacak stratejik yatırımlarına devam edeceği vurgulandı.

Son olarak, Koç, şirketlerinin 30. yılını güçlü bir şekilde devam ettirdiklerini belirterek, “Her şey Turkcell’le çalışıyor, Turkcell herkesle çalışıyor” sözleriyle, mobil ve sabit altyapı yatırımlarıyla ülkeye değer katmaya devam edeceklerini ifade etti.