Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savuma Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen tahliye operasyonu kapsamında, Beyrut Limanı'ndan iki Türk Deniz Kuvvetleri gemisi hareket etti. TCG Bayraktar 558 yolcuyu, TCG Sancaktar ise 378 yolcuyu Türkiye'ye getirdi.

Tahliye edilen kişiler arasında yaşlı, engelli ve çocuklar da bulunuyordu. Kızılay, her iki gemide görevlendirdiği personelle bu kişilere beslenme desteği sağladı. Mersin Limanı'na ulaşan vatandaşlara, pasaport kontrolü öncesi sıcak yemek servisi yapılırken, ikram araçlarıyla sıcak ve soğuk içecek ile atıştırmalık ürünler de sunuldu. 

Türk Kızılay, Lübnan'daki tahliye operasyonu için Beyrut Limanı'na da uzman ekip görevlendirdi. Bu ekip, tahliye edilen kişilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması ve sağlık kontrollerinin yapılması gibi konularda destek verdi. 

Operasyon kapsamında Türkiye'ye getirilen Lübnan vatandaşları, Mersin Limanı'nda güvenlik ve sağlık kontrolleri ile pasaport işlemlerinden geçtikten sonra, ailelerinin yanına veya kendileri için hazırlanan konaklama yerlerine gönderildi. 

AK Parti'den 23 Maddelik Noterlik Kanunu Teklifi AK Parti'den 23 Maddelik Noterlik Kanunu Teklifi

Türk Kızılay'ın, Lübnan'dan tahliye edilen vatandaşlara lojistik destek ve temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda önemli bir rol oynadığı görülmektedir. Bu kapsamda, gıda, barınma ve sağlık gibi alanlarda sağladığı yardımlar, tahliye edilen kişilerin zorlu süreçte rahatlamasına ve güvenli bir şekilde ülkelerine dönmelerine katkı sağlamıştır. 

Kaynak: DHA