Ağar, “Sorunları görüşerek ve müzakere ederek çözmek istiyoruz. Ancak bu mümkün olmazsa, üretimden gelen gücümüzü kullanmak da dahil olmak üzere gereken her türlü önlemi alacağımızı bilmelerini isterim” dedi. Ağar, 6 Ağustos'ta yapılan Türk-İş Başkanlar Kurulu toplantısında alınan kararlar çerçevesinde, işçilerin ve emeklilerin karşı karşıya olduğu güncel ekonomik sorunlar hakkında bilgi verdi. Toplantıya TÜRK-İŞ’e bağlı sendika genel başkanları ve 17 şehirden 70’in üzerinde şube başkanı katıldı.

Çerkezköy ve Zonguldak'ta Mitingler

Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

Ramazan Ağar, işçi çalışma koşullarının bozulduğunu, enflasyonun dengesizliğinin sorunlara yol açtığını ve vergi adaletsizliğinin tepkilere neden olduğunu ifade etti. Emeklilik sistemindeki sorunlar, kamudaki taşeron işçiliğin artışı ve asgari ücretin üzerinde maaş alanların bile geçinmekte zorlandığını belirten Ağar, eylem planı kapsamında 20 Ağustos'ta tüm 81 ilde ve bölge temsilcileriyle kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını belirtti. Ayrıca, 26 Ağustos'ta Çerkezköy ve 3 Eylül'de Zonguldak'ta kitlesel açık hava mitingleri düzenleyeceklerini duyurdu.

Sokaktaki Enflasyonu Biliyoruz

Ağar, çalışanlar ve emeklilerin insana yakışır yaşam koşulları için mücadele ettiklerini vurguladı. “Sokaktaki enflasyonu en iyi biz biliyoruz. Üyelerimizin ve tüm emekçilerin taleplerini dile getiriyoruz. Emeğimizin karşılığının enflasyon karşısında erimesine karşı açık bir tavır sergiliyoruz. Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi, işsizlik, kayıt dışı istihdam ve güvencesiz çalıştırma sorunları altında ezilmeyeceğiz. Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz. Kadroya geçen işçilerin haklarını aramaya devam edeceğiz. Taşeron işçilik sona erene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz ve örgütlenmenin önündeki engelleri tek tek aşacağız. Kırıp dökmektense birleştirmeye çalışıyorum. Görüşerek ve müzakere ederek çözüm arıyoruz, aksi halde üretimden gelen gücümüzü her şekilde kullanacağız” diye konuştu.

Kaynak: DHA