Bu başarıyla Olimpiyatlar tarihinde beş altın madalya kazanan ilk sporcu olarak kayıtlara geçen Lopez, final mücadelesinin ardından mindere ayakkabılarını bırakıp emekliliğini açıkladı. Final maçını yöneten isim ise Türk güreş hakemliğinin gururu Mehmet Gürhan Yücel oldu. 42 yaşındaki Yücel, bu önemli karşılaşmayı yöneterek uluslararası arenada büyük bir başarıya imza attı.

AİLENİN GURURU: ALTIN DÜDÜK BABADAN!

Bakan Göktaş: “Narin Kızımız Da Sıla Bebek De Bu Milletin, Hepimizin Evladıdır” Bakan Göktaş: “Narin Kızımız Da Sıla Bebek De Bu Milletin, Hepimizin Evladıdır”

Güreş sporuna dört kuşaktır hizmet eden bir aileden gelen Yücel, "Dedem Mehmet Gürhan Yücel, Kahramanmaraş'ın ilk milli güreşçisi olarak bilinir. Babam Sadettin Yücel de, UWW'de altın düdükle ödüllendirilen hakemlerden biri. 2017'de Paris'te yapılan Dünya Şampiyonası'nda bu ödülü kazanmıştı. Ben de bu bayrağı gururla taşıyorum. Karşılaşmalara babam Sadettin Yücel'in düdüğüyle çıkıyorum" dedi. 2010 yılında uluslararası hakem olarak görev yapmaya başlayan Mehmet Gürhan Yücel, babasının kariyerinden ilham aldığını ve onu rol model aldığını belirtti. "Güreşin efsanevi ismi Mijain Lopez'in mindere veda ettiği bu tarihi finali yönetmek, beni bir Türk hakem olarak son derece gururlandırdı. 30 yıl uluslararası müsabakalarda düdük çalan babamın, 2017'de hakemliği bıraktığı düdüğü kullanarak bu maçı yönetmek büyük bir onur. Ailem, hocalarım ve destek veren herkese teşekkür ederim. Tüm kariyerimi güreşe borçluyum ve bu borcu, Türk güreşine ömrüm boyunca hizmet ederek ödeyeceğim" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA