GÜNDEM

Türk Askerinin Lübnan ve Orta Afrika Görev Süreleri 1 Yıl Uzatıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan TBMM kararına göre, Türk askerinin Lübnan ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki görev koşulları bir yıl uzatıldı.

Abone Ol

Bu karar, TUSAŞ'a yapılan terör saldırısıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı tezkerelerinin kabul edilmesiyle duyuruldu.

Yalanan TBMM kararlarında, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına ilişkin tezkere ile Türk askerinin Lübnan ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki görev sürelerinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri kabul edildi. Buna göre, Türkiye'nin Lübnan'da konuşulan Birleşmiş Milletler (BM) Geçici Görev Gücüne, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarıyla sunulan destek süresi ve BM'nin Orta Afrika Cumhuriyeti'nde icra ettiği harekat ve görevlere katılma yetkisi, 31 Ekim'den itibaren er yıl daha uzatıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un imzasını taşıyan TUSAŞ'ın terör saldırısına yönelik yerleşmesi ile ilgili tezkere de kabul edildi. Tezkere metninde, "23 Ekim 2024 tarihinde Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin tesislerine yönelik terör saldırılarına, çoğalanların barışına ve huzuruna kasteden alçakça bir girişimdir" ifadelerine yer verildi.