GÜNDEM

'Turistik Tatvan Treni', Bitlis'e İkinci Seferini Yaptı; Misafirler Halaylarla Karşılandı

Ankara'dan iki gün önce yola çıkan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından uğurlanan 'Turistik Tatvan Treni', dün gece Bitlis'in Tatvan ilçesine vardı.

Abone Ol

Trende bulunan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar ve öğrenciler, Tatvan Garı’nda coşkulu bir şekilde karşılandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Turistik Tatvan Treni' projesi, bölgenin turistik değerlerini tanıtmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Ankara'dan hareket eden tren, 2 günlük bir yolculuğun ardından dün saat 22.00 civarında Tatvan’a ulaştı. Trende bulunan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar ve öğrencileri, Tatvan Garı’nda düzenlenen bir karşılama töreni ile karşılandı. Törene; Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Tatvan Kaymakamı Remzi Demir, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Fuat Eker, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi ve diğer yetkililer katıldı. Karşılama sırasında öğrenciler, davul-zurna eşliğinde halk oyunları gösterisi izlediler.

"BİTLİS’İ BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI YAPACAĞIZ"

Vali Erol Karaömeroğlu, Bitlis’in turizm potansiyeline dikkat çekerek, "Turistik Tatvan Treni ikinci seferini gerçekleştirdi. Bitlis'imizi tarihi ve kültürel değerleriyle hak ettiği yerlere taşımak için çalışmalar yapacağız. Şehrimizi kalkınmış, gelişmiş bir turizm merkezi ve bölgenin parlayan yıldızı yapmak istiyoruz. Bitlis’in bu hedeflere ulaşacağına içtenlikle inanıyorum, çünkü burada zengin bir tarih ve tutkulu iş insanları var. Bu iş insanlarının katkılarıyla şehrimizin yolları daha da açılacak" dedi.

"TATVAN GEZİ PROGRAMIMIZ ÇOK KEYİFLİ OLACAK"

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, trenle Tatvan’a gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İstanbul Üniversitesi'nin 17 fakültesinden 5’er kişi ve yöneticilerimizle yaklaşık 96 kişilik bir ekip olarak buraya geldik. Gezimiz 'Kurtuluş Günü' ile başlayacak, ardından Bitlis’in tarihi mekanlarını göreceğiz ve Eren Üniversitesi’nde bir öğle yemeği yiyeceğiz. Günün sonunda Nemrut’a yapacağımız gezilerle dolu dolu bir programımız olacak. Umarım bu tür organizasyonlar devam eder ve Tatvan’ın tanıtımı daha da artar" şeklinde konuştu.

"BİTLİS’İ TÜRKİYE VE DÜNYAYA TANITACAĞIZ"

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, kentin medeniyetler açısından zengin geçmişine değinerek, "Bitlis, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Büyük İskender’in kalesi, İhlasiye Medresesi, Ulu Cami ve diğer tarihi yapılarıyla kadim bir yerleşim yeri. Şehrimizin geçmişten bugüne yeterince tanıtılmadığını düşünüyorum. Bu tür etkinliklerle Bitlis’i Türkiye ve dünyaya daha iyi tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.