Turhal Belediyesi tarafından ilçede kurulan tesis sayesinde ilçedeki her türlü inşaat ve yıkıntı atığı, hafriyat toprağı ve asfalt atıkları işlemden geçirilerek geri dönüştürülebilecek. Geri dönüştürülemeyen atıklar ise aynı alan içerisindeki kazı fazlası döküm alanında depolanacak. Tesis, günlük yaklaşık bir milyon ton civarında kırım yapılabilme kapasitesi özelliği ile Tokat bölgesinde ilk olacak. Tesis sayesinde hem çevresel kirliliğin hem de görüntü kirliliğinin önüne geçilirken, gelişi güzel şekilde çevreye bırakılan atıklar ekonomiye kazandırılacak.
Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, "Buraya gelen atıklardan da ayrıştırma projesi uygulayıp geri dönüşüme uygun olanları makinalarımızla ekonomiye tekrar kazanılabilir çeşitli malzemelere dönüştüreceğiz ve bunların satışını sağlayacağız. Bu yolla da belediyemize bir gelir elde etmeyi hedefliyoruz. Bu süre boyunca şehrimizdeki potansiyel çevre kirliliğinin önüne geçmiş olacağız. Taş Kırma ve Eleme Tesisleri'mizde de yıllık 600 bin ton üretim hedefliyoruz. 3 çeşit mıcır, bypas ve filler olmak üzere toplam 4 ana ürün elde edeceğiz. Ayrıca bu malzemelerden çok kaliteli ve sağlam dolgu malzemesi de üretilebiliyoruz. Belediyeler arasında ise bu alanda İzmir Belediyesi'nden sonra ikinci belediyeyiz" diye konuştu.
Turhal'da Taş Kırma Ve Eleme Tesisi Hizmete Girdi
Turhal belediyesi tarafından asfalt ve alt ve üst yapıda kullanılan malzemeleri üreten Taş Kırma ve Eleme Tesisi üretime başladı.
Bunlar da ilginizi çekebilir