GÜNDEM

Turgut Aslan: Fetullah Gülen'in Ölümüne Rağmen FETÖ ile Mücadelenin Devam Etmesi Gerektiği

Dönemin Terörle Mücadele Daire Başkanı 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Turgut Aslan, 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'da Jandarma Genel Komutanlığı'nda başından vurularak ağır yaralanmıştı.

Abone Ol

Aslan, 5 aylık zorlu bir sürecin ardından gazi unvanını almıştı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Amerika'da ölmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut Aslan, DHA'ya önemli açıklamalarda bulundu. Aslan, "Keşke Amerika'dan gelseydi de büyük adaletin önünde hesap verseydi ve işbirlikçilerini söyleseydi. Şimdi gömülecek yer bulamıyor, insanın ölünce gömülmesi lazım ama o bulamıyor" ifadelerini kullandı. 

Aslan, Gülen'in ölümünün ardından FETÖ ile mücadelenin sürmesi gerektiğinin altını çizdi. Aslan, "'Fetullah Gülen öldü' diye gevşemememiz gerekiyor. Bir şey olmamış gibi onlarla mücadele etmek gerekir" dedi. 

Aslan'a göre, Gülen'in ölümü FETÖ tehdidinin ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. Örgütün hala varlığını sürdürdüğünü ve tehlikesinin devam ettiğini vurgulayan Aslan, Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesinin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Turgut Aslan, 15 Temmuz darbe girişiminde ağır yaralanmasına rağmen, Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesine katkı sunmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapan Aslan, Gülen'in ölümünün FETÖ tehdidini ortadan kaldırmadığını, örgütle mücadelenin sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor