Ovacık ve Nazımiye fay hatları ile Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kesişim noktasında bulunan Tunceli'de, depreme dayanıksız olduğu belirlenen 37 okul için yıkım kararı alındı. Ayrıca, 39 okulda güçlendirme çalışmaları başlatıldı.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, güçlendirme çalışmalarının sürdüğü Atatürk Anadolu Lisesi’nde İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Ateş ve firma yetkilileriyle birlikte incelemelerde bulundu. Vali Tekbıyıkoğlu, okullardaki yıkım ve güçlendirme çalışmalarının önemine vurgu yaparak, “Depreme hazırlık konusundaki çalışmalarımızda kamu binalarının performansını değerlendirdik. Bu bağlamda, 37 okulun yıkımına karar verilirken, 39 okulda da güçlendirme çalışmaları başlatıldı. Çocuklarımızın güvenliği önceliğimizdir. Yapılan güçlendirme çalışmalarıyla çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir okul ortamında eğitim almasını sağlamak istiyoruz” dedi.

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Vali Tekbıyıkoğlu, ayrıca, Tunceli'de depreme hazırlık kapsamında yürütülen diğer projeleri de aktardı. Bu projeler arasında, ulaşım hatlarının iyileştirilmesi, Muta Köprüsü’nün yenilenmesi, kentsel dönüşüm çalışmaları ve yapı stoklarının genişletilmesi yer aldığını belirtti. Deprem güvenliği adına yapılan bu çalışmaların en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Kasım ayının sonunda Atatürk Anadolu Lisesi'nin tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulması planlanıyor.

Kaynak: DHA