Muğla'da Orman Yangınları: Milas'ta Alevler Kontrol Altında, İki İlçede Müdahale Devam Ediyor Muğla'da Orman Yangınları: Milas'ta Alevler Kontrol Altında, İki İlçede Müdahale Devam Ediyor

Kurum, Ağustos 2024’e dair kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretim verilerini paylaştı. Buna göre, ağustos ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla tavuk yumurtası üretimi yüzde 2,8 oranında artış gösterirken, kesilen tavuk sayısı yüzde 6,2 arttı ve tavuk eti üretimi de yüzde 5,6 yükseldi. Öte yandan, hindi eti üretiminde ise yüzde 3,3'lük bir düşüş meydana geldi. Ağustos ayında tavuk eti üretimi, bir önceki aya göre yüzde 4,3'lük bir artışla 214 bin 432 ton olurken, tavuk yumurtası üretimi de yüzde 6 artışla 1 milyar 808 milyon 368 bin adede ulaştı.

Ağustos ayı itibarıyla, bir önceki yılın aynı dönemine göre inek peyniri üretiminde yüzde 8,7, ayran üretiminde yüzde 10,5, içme sütü üretiminde yüzde 9,7 ve tereyağı üretiminde ise yüzde 20,2'lik artış gözlemlendi. Ancak, yoğurt üretiminde küçük bir azalma yaşandı ve bu oran yüzde 0,6 olarak belirlendi.

Kaynak: DHA