Milli sporcu Tuğba Danışmaz, son dönemde elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor. 2023 Avrupa Salon Şampiyonası'nda altın, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Danışmaz, hedeflerini net bir şekilde ortaya koyuyor. 

Sağlık Durumu ve Olimpiyatlara Hazırlık

Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı'na Teknik Ve Forma Sponsor Desteği Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı'na Teknik Ve Forma Sponsor Desteği

Danışmaz, mart ayında başlayan ve Roma'da da devam eden bir sakatlık sürecinden geçti. Ağrılarının giderek arttığını belirten Danışmaz, Olimpiyatlara gitmeden önce neredeyse antrenman yapamaz hale geldi. 

Ancak Danışmaz, "Olmayacak yine de gidelim, belki yaparız" diyerek 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gitmeye karar verdi. Olimpiyatlarda 3 adım atlamada 14.45 ile 8. sırada yer aldı. 

Hedefler ve Gelecek Planları

Şu anda iyileşme sürecini tamamlayan Danışmaz, öncelikle sağlığına odaklanıyor. Sağlık sorunu yaşamaması halinde, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor. 

Olimpiyatlardaki başarısının ardından ise, antrenörlük kariyerine geçmeyi planlıyor. Danışmaz, "Öncelikle her zaman sağlık diyoruz. Herhangi bir sıkıntı olmazsa Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya, ondan sonrasını da antrenör olarak devam etmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullanıyor. 

Bu hedeflere ulaşmak için çalışmalarına devam eden Tuğba Danışmaz, Türk atletizm tarihine adını altın harflerle yazdırmayı ve antrenör olarak yeni sporcular yetiştirmeyi amaçlıyor.

Kaynak: DHA