GÜNDEM

Tüfekle Öldürülen Emir'in Annesi: “Oğlumun Tek Suçu, Sokakta Oyun Oynamaktı”

Gaziantep’te, gürültü yaptığı gerekçesiyle mahalle manavı tarafından pompalı tüfekle öldürülen 10 yaşındaki Emir Baki Bayındır’ın annesi Tülay Bayındır, "Oğlumun tek suçu, sokakta oyun oynamaktı.

Abone Ol

Daha 10 yaşındaki çocuğumu 'gürültü yapıyor' diyerek öldürdüler. Bir anneyim ve canım yanıyor. Bu caninin serbest bırakılmasına izin vermeyin. 'Deliyim' diyerek suçtan kurtulmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

Olay, Güzelvadi Mahallesi'nde meydana geldi. Mahallede manavlık yapan M.T., oyun oynayan Emir Baki Bayındır’ı iş yerinde bulunan pompalı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Emir Baki Bayındır, vücudunun çeşitli yerlerinden saçma isabet ederek kanlar içinde yere yığıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Bayındır’ı hastaneye kaldırdı, ancak çocuk hayatını kaybetti. Emir Baki Bayındır’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından Yeşilkent Mezarlığı'nda defnedildi. M.T., gözaltına alınıp tutuklandı.

Anne Tülay Bayındır, "Şimdi kendisini deli olarak tanıtıyor. Eğer deli ise, nasıl esnaflık yapabiliyor ve eline tüfek alabiliyor? Oğlum gürültü yaptı diye 10 yaşında vuruldu. Bir anneyim, canım yandı. O caniyi serbest bırakmasınlar. 'Deliyim' diyerek suçtan kurtulmaya çalışıyor. Hükümete sesleniyorum; her deli 'deliyim' diyerek suçtan kurtulursa çocuklarımız nasıl hayatta kalacak? Oğlumun tek suçu sokakta oyun oynamaktı. Başka anaların ciğeri yanmasın. Ben yandım, başkaları yanmasın. Oğlumun acısı beni yakıyor" dedi.

Baba Celal Bayındır da, çocuğun sadece gürültü yaptığı gerekçesiyle pompalı tüfekle vurulmasının bir canilik olduğunu belirtti. Bayındır, "Katilin en ağır cezanın verilmesini istiyorum. Oğlumu ses yaptığı için pompalı tüfekle vurup, öldürdü. Oğlumun geleceği ile oynadı, hayattan kopardı. Oğlum hakim ya da savcı olacaktı. Hayallerini yıktı. En ağır ceza verilmesini talep ediyorum. Devlet büyüklerinden yardım bekliyorum. Gürültü yaptı diye bir çocuğun canına kıyılır mı? Hiçbir husumetimiz yok. Manavın dükkânında pompalı tüfek bulundurması kabul edilemez. Sabahları çocukları kovalamış, akşam ise tüfekle vurmuş. Mahallede herkes bu adamdan rahatsızdı. 'Akli dengem yerinde değil' diye kendini savunuyor. Akli dengesi yerinde olmayan bir insan esnaflık yapabilir mi, tüfek ruhsatı alabilir mi?" şeklinde konuştu.

Tülay Bayındır ve ailesi, Emir Baki Bayındır için uzun süre gözyaşı döktü.