GÜNDEM

Tüccara Kızdı, Çöpe Atmak Yerine ‘Lösemili Çocuklar’ İçin Dağıttı

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar beldesinde çiftçilik yapan Mehmet Şehmus Tatlı (64), kavunlarına düşük fiyat teklif eden tüccarlara kızınca, ürünlerini çöpe atmak yerine lösemili çocuklar için dağıttı.

Abone Ol

Tatlı, 20 dönümlük tarlasından topladığı kavunları piyasaya sunduğunda, kendisine üretim maliyetinin çok altında 5 lira teklif edildiğini belirtti. Aynı kavunun piyasada 17 liradan satıldığını gören Tatlı, duruma tepki göstererek ilk ürünleri vatandaşlara ücretsiz dağıttı. İkinci kez topladığı kavunları ise sosyal medya ve çevresindeki insanlara duyurarak, "Gönlünüzden ne koparsa verin, toplanan miktarın aynısını da aile olarak biz ekleyip lösemili çocuklara göndereceğiz" diyerek satışa sundu. Ayrıca bağış yapanlara kavun yanında üzüm ve incir hediye etti. Günün sonunda 13 bin 500 TL gelir elde eden Tatlı, üzerine 14 bin TL daha ekleyerek toplamda 27 bin 500 TL’yi LÖSEV’e bağışladı.

Son yıllarda üretim maliyetlerinin artmasından dolayı zor durumda kaldığını ifade eden Tatlı, “Tüccarların ürünleri ucuza almaları bizi mağdur etti. En son ektiğim kavunları 5-6 lira teklif edenlere vermek yerine, hayır işlemek için dağıtmayı tercih ettim. Topladığım bağışlarla LÖSEV’e yardım ettik. Bundan sonra çiftçiliği bırakmayı düşünüyorum çünkü maliyetler ve tüccarların vicdanına kalmak beni yoruyor” şeklinde konuştu. Tatlı, LÖSEV’e gönderdiği bağışın üreticilerden doğrudan alınmasını ve aracıların olmamasını istedi. Bağışların lösemili çocuklara şifa olmasını diledi.