GÜNDEM

Trump’tan Afganistan Açıklaması: Biden ve Harris’in Yetersizliği

ABD Başkan Adayı Donald Trump, Washington’daki Arlington Ulusal Mezarlığı’nda, 2021’de Kabil Havalimanı’ndaki terör saldırısında yaşamını yitiren 13 ABD askerinin anma törenine katıldı ve burada açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Trump, açıklamasında, “Üç yıl önce, Kamala Harris ve Joe Biden’ın beceriksizliği sonucu 13 cesur savaşçı hayatını kaybetti” dedi.

Arlington Ulusal Mezarlığı'nda, Ağustos 2021’de Taliban’ın Afganistan’daki birçok bölgeyi ele geçirmesi ve ABD'nin Kabil’deki tahliye operasyonunun kaotik bir şekilde yürütülmesi sırasında hayatını kaybeden askerlerin aileleriyle bir araya gelen Trump, şunları söyledi: “Biden ve Harris’in yetersizliği, 13 askerin ölümüne, yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesine ve 85 milyar dolar değerindeki askeri teçhizatın Taliban’a bırakılmasına neden oldu.”

ABD Başkanı Joe Biden’ın, Taliban’ın ilerleyişinin ardından Kabil’deki askeri personelin tahliyesini emretmesi, büyük bir kargaşaya neden olmuştu. 26 Ağustos 2021’de Kabil Havalimanı’na düzenlenen terör saldırısında, 13 ABD askeri ve 169 Afgan siville birlikte toplam 182 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından ABD'li yetkililer vatandaşlarını havalimanını terk etmeleri konusunda uyarmıştı. Ayrıca, saldırıda 15 ABD askerinin de aralarında bulunduğu 200 kişi yaralanmıştı.