Bu rakam, bölgede yaşanan doğal afetlerin ne derece büyük çaplı olduğunu gözler önüne sermektedir. Metrekareye düşen 165 kilogram yağış sonucunda cadde ve sokaklar sular altında kalmış, bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları da etkilenmiştir. Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi'ndeki hastalar, bahçesinin sular altında kalması nedeniyle tahliye edilmek zorunda kalmıştır. 

Antalya Toptancı Hali'nde Kalp Krizi: 73 Yaşındaki Mehmet Çolakoğlu Hayatını Kaybetti Antalya Toptancı Hali'nde Kalp Krizi: 73 Yaşındaki Mehmet Çolakoğlu Hayatını Kaybetti

İlçelerin yüksek kesimlerinde meydana gelen heyelanlar da büyük zararlara yol açmıştır. Mahsur kalan vatandaşlar ekiplerce kurtarılmış olsa da, sel felaketinde görme engelli Ali Kemal Demir (65) yaşamını yitirmiştir. Kayıp kişinin cansız bedeni, kaybolduğu noktadan 35 kilometre uzaklıkta, denizde bulunmuştur. 

Doğal afetlerden etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmaları büyük oranda tamamlanmış ve toplam zarar 209 milyon 548 bin lira olarak belirlenmiştir. Bu rakam, bölgenin karşı karşıya kaldığı felaketin boyutlarını açıkça ortaya koymaktadır. Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilçeleri başta olmak üzere, Trabzon'un geniş bir alanı ağır hasar görmüştür. Yetkililer, zarar gören vatandaşların ivedilikle destek ve yardım almaları için çalışmalarını sürdürmektedir.

Kaynak: DHA