GÜNDEM

Trabzon'da İlk Karavan Fuarı Horon ve Mehteran Gösterisi ile Açıldı

Trabzon'da İpek Yolu Fuar Alanı'nda düzenlenen 'Kamp Karavan, Tiny House Fuarı', mehteran ekibinin gösterisi ve kemençeler eşliğinde yapılan horonlarla renkli bir açılışla başladı.

Abone Ol

Karadeniz'in kültür ve turizm şehri olan Trabzon'da ilk kez gerçekleştirilen fuar, karavan ve kamp tutkunları tarafından büyük ilgi gördü.

Fuara Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Kanca, Trabzon Ticaret Odası Başkanı Erkut Çelebi, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ve Mercan Fuarcılık sahibi Abdullah Mercan gibi önemli isimler katıldı. Fuar, bölgenin kültürel dokusunu yansıtan etkinliklerle başladı.

'Tiny House'lara Yoğun İlgi

Trabzon'da artan inşaat maliyetleri ve yaylalardaki yapılaşmanın önüne geçilmesi çabaları, gurbetçilerin ve yabancı turistlerin 'tiny house'lara olan ilgisini artırdı. Ekonomik şartlar nedeniyle tatil planlarını erteleyenler, fuarda son trend karavan ve tiny house modellerini yakından görme fırsatı buldu. Türkiye'nin çeşitli illerinden getirilen karavan ve tiny house'lar, ziyaretçiler tarafından beğenildi. Fuar, 25 Ağustos'a kadar açık kalacak ve ekonomik fiyatlardaki tiny house'lara yoğun talep olduğu gözlemlendi.

Trabzon Konseptine Uygun Fuar

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Kanca, "Karavan, ekonomik tatil anlamına geliyor. Bu, bölgemize oldukça uygun. İnsanlarımız denizi de, yaylayı da seviyor. Karavan ile her yere ulaşmak mümkün. Trabzon'a uygun bir fuar düzenlenmiş durumda" dedi. Trabzon Ticaret Odası Başkanı Erkut Çelebi ise, "Karavan ve tiny house, turizm açısından büyük önem taşıyor. Bölgemizde yer imkanı sınırlı; dağlık ve tepe alanlarda karavan ve tiny house için park alanları oluşturmalıyız. Şehrimizin ekonomisine katkı sağlayacak bu fuar Trabzon için hayırlı olsun" şeklinde konuştu.