GÜNDEM

Trabzon Havalimanı'nın Yeni Binaları 27 Ağustos'ta Açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'nın artan yolcu sayısına yönelik yapılan yenileme çalışmalarının tamamlandığını ve yeni hizmet binalarının 27 Ağustos'ta açılacağını duyurdu.

Abone Ol

Bakan Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'nın kapasitesini artırmak ve artan yolcu taleplerine yanıt verebilmek için başlatılan genişletme çalışmalarının sona erdiğini belirtti. Açıklamasında, "Sürekli artan yolcu trafiği doğrultusunda mevcut havalimanımızı genişletmek ve Trabzon’a yeni bir havalimanı kazandırmak amacıyla başlattığımız çalışmaları tamamladık. Yeni hizmet binalarımızı ve bağlantı yolunu 27 Ağustos Salı günü hizmete açacağız" dedi.

Yeni hizmet binalarının Trabzon’un artan yolcu kapasitesini karşılamak üzere inşa edildiğini ifade eden Uraloğlu, dış hatlar gelen yolcu terminalinin 3 bin 77 metrekare, CIP (Commercially Important Person) yolcu binasının ise 860 metrekare büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

'EN YOĞUN 9. HAVALİMANI'

Bakan Uraloğlu, Trabzon Havalimanı’nın 2023 yılında iç ve dış hatlarda yaklaşık 3,5 milyon yolcuya hizmet sunduğunu, bu yıl ise 17 bin 208 uçak trafiğiyle 2,5 milyon yolcu ağırladığını belirterek, "Trabzon Havalimanı, ülkemizin en yoğun 9. havalimanı konumundadır. Artan yolcu sayısına göre genişletme çalışmalarını tamamladık ve yeni binalarımızı 27 Ağustos’ta açacağız" dedi.

'SEYAHAT DENEYİMİ ARTIRILACAK'

Uraloğlu, dış hatlar gelen yolcu terminali, ısı merkez binası ve CIP terminalinin açılışını gerçekleştireceklerini ve bu binalarda yapım çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. Birinci Rotunda yapısının yapım işlerinin devam ettiğini belirten Bakan Uraloğlu, dış hatlar giden yolcu terminalinin cephe imalatlarının ise sürdüğünü söyledi. Bakan Uraloğlu şunları ekledi:

"Yeni hizmet binalarımız, Trabzon'un artan yolcu kapasitesine hizmet verecek şekilde tasarlandı. Dış hatlar gelen yolcu terminali 3 bin 77 metrekare büyüklüğünde, yeni CIP Yolcu Binası ise 860 metrekare olarak inşa edildi. Modern mimarisi ve donanımı ile yeni CIP terminali, yolcuların bekleme sürelerini keyifli hale getirecek. Ayrıca, dış hatlar gelen yolcu terminalinin 100 metre uzunluğundaki bitümlü sıcak karışım kaplama standardındaki karayolu bağlantı çalışmalarını da tamamladık" ifadeleri kullanıldı.