137,8 kilometre uzunluğundaki bu etap, Fransız Totalenergies takımının sporcusu Mathieu Burgaudeau tarafından kazanıldı.

Dün Çatalca-Çatalca etabıyla başlayan Tour of İstanbul'da ikinci gün heyecanı yaşandı. Fransız ekibin sporcusu Emilien Jeannière, genel klasman lideri olarak turuncu mayoyu giyerek Şile-Şile etabında yarıştı. Etaba, 22 takım ve toplamda 135 sporcu katıldı.

Zorlu Etapta Burgaudeau’nun Atağı Damgasını Vurdu

İstanbul’un doğal güzellikleriyle çevrili 137,8 kilometrelik bu zorlu etap, start noktasında sona erdi. Sıcak hava ve inişli çıkışlı parkur sporcuları zorladı. Totalenergies takımından Mathieu Burgaudeau’nun son kilometrelerdeki etkileyici atağı, diğer sporcuların başarılı bir karşılık vermesiyle sonuçlandı ve Burgaudeau etabı birinci sırada tamamladı. İkinci sırayı Astana Qazaqstan Team’den Alessandro Romele, üçüncü sırayı ise Airtox - Carl Ras'tan Magnus Bak Klaris aldı.

Yedi Kişilik Kaçış Grubu Formlandı

Şile Limanı’ndan başlayan etap, güneşli bir havada koşuldu ve peloton Ağlayankaya Caddesi’ni takip ederek Ağva istikametine ilerledi. İlk kaçış hamlesi Astana Qazaqstan Team’den Vadim Pronskiy, Lotto Dstny'den Milan Menten ve dünkü etabın galibi Emilien Jeannière tarafından yapıldı. Ancak tırmanışlarla birlikte Menten ve Jeannière geride kaldı. Peloton içerisinden gelen ek ataklarla yedi kişilik bir kaçış grubu oluştu. Bu grup, Vadim Pronskiy (Astana Qazaqstan Team), Hamish Armitt (Team Novo Nordisk), Mads Andersen (Airtox - Carl Ras), Samet Bulut (İstanbul Büyükşehir Belediye Spor), Gianni Marchand (Tarteletto - Isorex), Lasse Reuss (Bike Aid) ve Lars Quaedvlieg (Universe Cycling Team) isimlerinden oluştu.

İBBSK’dan Samet Bulut Beyaz Mayoyu Kazandı

Etap boyunca ilk sprint kapısını, 25,1 kilometrede İBBSK sporcusu Samet Bulut geçti. Saygı Sprint Prim liderliğinde Bulut’u Gianni Marchand ve Mads Andersen takip etti. İlk tırmanış kapısını da Samet Bulut önde geçti. 87,8 kilometredeki sprint kapısında liderliği geçtiğimiz yılın Tour of İstanbul ikincisi Marchand aldı.

Burgaudeau'nun etkileyici son atağı, kaçış grubunun peloton tarafından yakalanmasından sonra geldi. Yarışın son 5 kilometresinde, Burgaudeau, Alessandro Romele ve Magnus Bak Klaris önde olan sporcular olarak öne çıktı. Burgaudeau’nun dik yokuşta hızlanması, ona zaferi getirdi.

Mayo Değişiklikleri

Şile-Şile etabının ardından turuncu mayo, Emilien Jeannière’den takım arkadaşı Mathieu Burgaudeau’ya geçti. Sprint klasmanında mavi mayo, Burgaudeau'ya, tırmanış klasmanında ise yeşil mayo Kaan Soylu Özkalbim’e geçti. Beyaz mayo, saygı klasmanında liderlik gösteren Samet Bulut’a verildi.

Petkimspor Şampiyonlar Ligi İçin Son Virajda Petkimspor Şampiyonlar Ligi İçin Son Virajda

Tamamlamayan Sporcular ve Gelecek Etap

Tour of İstanbul ikinci etabında Konya Büyükşehir Belediye Spor’dan Ahmet Maral ve Berkant Taşçı ile Bulgaria National Team’den Borislav Palashev ve Denis Dyankov yarışın dışına çıktılar. Etaplar arasındaki heyecan devam ederken, üçüncü etap yarın saat 11.00’de başlayacak ve Beykoz-Polonezköy parkurunda yapılacak. Yarış, Sports TV ve Sports TV YouTube sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

Kaynak: DHA