Bu projeyle bölgedeki çiftçilere üç yaşındaki Antep fıstığı fidanları hibe edildi ve yetiştirilmesi teşvik edildi.

AK Parti'li Kandemir: Bizim Erken Seçim Tartışmamız Yok AK Parti'li Kandemir: Bizim Erken Seçim Tartışmamız Yok

Uyum sürecinin başarılı olmasının ardından, Antep fıstığının Antalya iklimine uyum sağladığı görüldü ve ilk hasat gerçekleştirildi.  Bu ilk hasat, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e hediye edildi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, bölgedeki diğer çiftçilerin de teşvik edilmesi için çalışmalar yürütüyor.  Böylece Antep fıstığının Antalya'daki ilk hasadı gerçekleştirilmiş ve yöresel bir ürün olarak tanıtımı da yapılmış oldu.

Antep fıstığı, içerdiği besin değerleri ve ekonomik potansiyeli nedeniyle bölge için önemli bir ürün.  Kuraklığa dayanıklı olması da Antalya gibi kurak geçen yaz aylarında çiftçiler için avantaj sağlıyor. Proje kapsamında dağıtılan fidanlar sayesinde, Korkuteli'de Antep fıstığı yetiştiriciliği yaygınlaşmaya başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu projeyle, bölgedeki çiftçilere alternatif ürün seçenekleri sunduğu ve onları desteklediği görülüyor.  Antep fıstığının Antalya'ya uyarlanarak "Toros Fıstığı" adıyla anılmaya başlaması da yöresel ürün çeşitliliğinin arttırılmasına katkı sağlıyor. 

İlk hasadın gerçekleşmesi, bölgedeki diğer çiftçilerin de bu ürünü yetiştirmeye teşvik edilmesini sağlayacaktır.  Böylece Antalya'nın kırsal kesimlerinde alternatif bir gelir kaynağı oluşturulması ve tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: DHA