SPOR

Toprak Razgatlıoğlu, İspanya’da İkinci Kez Dünya Şampiyonluğu İçin Pistte

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'da düzenlenecek olan Dünya Superbike Şampiyonası'nda ikinci kez dünya şampiyonu olma şansını yakaladı.

Abone Ol

Bu yıl BMW Rokit takımıyla yarışan Razgatlıoğlu, yarın Jerez Pisti'nde gerçekleştirilecek olan birinci yarışta ilk 3'te yer alması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek.

Dünya Superbike Şampiyonası (WSBK) 2024'te, Toprak Razgatlıoğlu'nun şampiyonluk mücadelesi devam ediyor. Jerez Pisti'ndeki yarışta, ilk 3'te bitirmesi halinde rakiplerinin sonuçlarına bakmaksızın şampiyonluğu garantileyecek. Bu yılki yarışlarda büyük bir üstünlük sağlayan milli motosikletçi, en yakın rakibiyle arasındaki 46 puanlık farkı koruyarak şampiyonluğa doğru ilerliyor.

28 yaşındaki sporcu, Fransa'da antrenman sırasında yaşadığı sakatlığa rağmen şampiyonluk için en güçlü aday olmaya devam ediyor. Toprak, 473 puanla genel klasmanda liderliğini sürdürürken, en yakın rakibi İtalyan pilot Nicolo Bulega 427 puanla onu takip ediyor. Ayrıca, Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele eden Red Bull sporcuları Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü de podyum için yarışacak.