Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, ESHOT, Metro ve Tramvay hatlarında sefer sıklıkları artırılacak. İZDENİZ gemileri ise mevcut tarifeleriyle hizmet vermeye devam edecek.

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Yeni dönemde, okul servislerinin artması ve genel araç trafiğinin yoğunlaşması nedeniyle, İzmir’in toplu ulaşım ağında değişiklikler yapılacak. ESHOT Genel Müdürlüğü, İZULAŞ ve İZTAŞIT iş birliğiyle, otobüs sefer sayısı artırılacak. Yaz aylarında ortalama 1480 araçla sefer düzenlenirken, okulların açılmasıyla birlikte günlük ortalama 1708 otobüs, 430 hatta hizmet verecek. Toplam sefer sayısının yaklaşık 28 bin olması planlanıyor. ESHOT’un tüm idari personeli de 9 Eylül’de sahada olacak ve olası arıza veya kazalara hızlı müdahale edilecek. Güncel otobüs çalışma programlarına, ESHOT mobil uygulaması ve 'eshot.gov.tr' adresinden ulaşılabilecek.

Metro ve Tramvay Seferleri Artırılacak

Metro ve tramvay hatları da ek seferlerle desteklenecek. Hafta içi yoğun saatlerde metro seferleri 3,5 dakikada bir yapılacak. Konak Tramvayı, yoğun saatlerde 5 dakikada bir; Karşıyaka Tramvayı ise 10 dakikada bir çalışacak. 9 Eylül’den itibaren, Karşıyaka ve Çiğli tramvay hatları aktarmasız olarak hizmet verecek. 06.00-00.20 saatleri arasında Alaybey'den hareket eden tramvaylar, Ataşehir Kavşağı, Semra Aksu, Kâtip Çelebi Üniversitesi ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi üzerinden dönüş yapacak.

Karşıyaka’nın Yeşil ve Çiğli’nin Kırmızı Hattı

Yeni düzenlemede, Alaybey'den hareket eden tramvaylar, kesintisiz olarak kırmızı hatta devam edecek. Bu güzergah; Alaybey-Karşıyaka İskele-Nikah Sarayı-Yunuslar-Bostanlı İskele-Çarşı-Vilayet Evi-Selçuk Yaşar-Atakent-Bilim Müzesi-Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu-Mavişehir-Ataşehir Kavşağı-Semra Aksu-Eski Havalimanı-Yeni Mahalle-Çiğli Bölge Hastanesi-Ata Sanayi-Evka 5-Katip Çelebi Üniversitesi-İAOSB Nedim Uysal Lisesi-Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı-İAOSB Müdürlüğü-Kemal Baysak-Nihat Karakartal-Nazım Hikmet Ran-Ataşehir Kavşağı-Mavişehir-Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu-Bilim Müzesi-Atakent-Selçuk Yaşar-Vilayet Evi-Çarşı-Bostanlı İskele-Yunuslar-Nikah Sarayı-Karşıyaka İskele-Alaybey duraklarını kapsayacak şekilde düzenlendi. Mavi hattın işletim planında herhangi bir değişiklik yapılmazken, son sefer saati 19.00’dan 00.20’ye uzatıldı. Metro ve tramvay hatlarının yeni sefer programlarına, 'izmirmetro.com.tr' ve 'tramizmir.com' adreslerinden ulaşılabilecek.

İZDENİZ Seferleri Devam Ediyor

İZDENİZ Genel Müdürlüğü'ne bağlı yolcu gemileri ve feribotlar, iç körfez seferlerine mevcut tarifeleriyle devam edecek. Yoğun saatlerde yolcu gemileri ve feribotlar 15 dakikada bir hizmet verecek. Sefer programlarına 'izdeniz.com.tr' adresinden ulaşılabilecek.

Kaynak: DHA