Kaza sonucunda 2 kişi yaşamını yitirirken, 23 kişi yaralandı.

Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

Jandarma ekiplerinin fark ettiği bir evcil kedi de, otobüsten hafif yaralı olarak kurtarıldı ve korumaya alındı.

Kaza, Gökçebey ilçesi Yenice yolu Karahatipler köyü mevkisinde saat 11.30 sıralarında gerçekleşti. Bartın'dan Erzurum'a sefer yapan Metro Turizm'e ait yolcu otobüsü, karşı yönden gelen tomruk yüklü kamyon ile çarpıştı. Çarpışma sonucu tomruklar yola saçıldı. Otobüs ve kamyon sürücüleri olay yerinde hayatını kaybetti, 23 yolcu ise yaralandı.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis, jandarma, itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Otobüste sıkışan bazı yolcular, itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. Yaralılar, ambulanslarla Gökçebey Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve üç yaralının durumunun ağır olduğu bildirildi. Ölen sürücülerin cenazeleri ise incelemelerin ardından morga kaldırıldı.

Bir yolcunun evcil kedisi de kazadan etkilendi. Jandarma personelinin fark ettiği kedi, itfaiye tarafından kurtarıldı ve jandarma ekip aracında korumaya alındı. Kedi, sahibine teslim edilmek üzere koruma altına alındı.

Kazanın ardından yol trafiğe kapandı ve ekipler, otobüs ile kamyonu yoldan kaldırmak için iş makineleri ile çalışmalar başlattı. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu da olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Hacıbektaşoğlu, “Gökçebey Yenice yolunda meydana gelen bu elim kaza ile ilgili olarak, otobüs şoförü ve kamyon şoförü hayatlarını kaybetti. Yaralıların durumu iyi, ama üç kişinin durumu ağır. Kaza yerinde her iki şoför de sıkışmış ve hayatlarını kaybetmiş durumda. Kazanın nedenine dair soruşturmalar devam ediyor. Şerit ihlali, sollama veya kayma gibi sebeplerle ilgili kesin bilgi soruşturma sonucunda ortaya çıkacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: DHA