Ünlü sanatçı için Mecidiyeköy'deki İstanbul Devlet Tiyatroları sahnesinde bir tören düzenlendi. 

Törene Giritlioğlu'nun erkek kardeşi Başar Arcak, oğlu, aile yakınları ve çok sayıda sanatçı arkadaşı katıldı.  Törende konuşan Arcak, "O kadar güzel şeyler söylediler ki o zaman daha da gurur duydum. İyi ki benim ablammış. Onu çok seviyorum" dedi. 

Oyuncu Cansel Elçin de törende bir konuşma yaparak, "Bizlerin sektördeki herkesin bir anısı vardır onunla. Onunla çalışanlar, onunla beraber olanlar yetim kaldı" dedi ve gözyaşlarına boğuldu. 

Tomris Giritlioğlu, uzun bir kariyere sahip bir senarist, yapımcı ve yönetmendi. Türk sineması ve tiyatrosu için önemli katkılarda bulunmuştu. Başta aile ve yakınları olmak üzere, tüm sanat camiası Giritlioğlu'nun ani ölümüne üzüntüyle karşılık verdi. Törende konuşanlar, Giritlioğlu'nun kişiliği ve eserleri hakkında övgü dolu ifadeler kullandılar. 

Giritlioğlu'nun cenazesi daha sonra defnedilmek üzere aile kabristanına götürüldü. Tüm sanat dünyası, Tomris Giritlioğlu'nun anısına saygı duruşunda bulundu.

Tomris Giritlioğlu'nun Hayatı ve Kariyer Özeti

Şeker Pancarı Alım Fiyatı Ton Başına 2 Bin 375 TL Olarak Belirlendi Şeker Pancarı Alım Fiyatı Ton Başına 2 Bin 375 TL Olarak Belirlendi

Tomris Giritlioğlu, 1953 yılında İstanbul'da doğdu.  Tiyatro ve sinema eğitimi aldıktan sonra 1970'lerin başında kariyerine başladı. 

İlk senaryo çalışmaları Yeşilçam dönemine denk geldi ve birçok popüler filmin senaryosunu yazdı. 1980'lerde yönetmenliğe de başlayan Giritlioğlu, birçok önemli film ve diziye imza attı. 

Kariyeri boyunca pek çok ödül kazanan Giritlioğlu, Türk sineması ve tiyatrosu için önemli bir isimdi.  Özellikle kadın karakterleri başarılı bir şekilde işlediği filmleriyle tanınıyordu. 

Son yıllarda sağlık sorunları yaşayan Giritlioğlu, 67 yaşında hayatını kaybetti.  Sanat camiasının sevilen ve saygı duyulan bir ismi olan Tomris Giritlioğlu, ardında geniş bir eser bıraktı.

Kaynak: DHA