GÜNDEM

Tomris Giritlioğlu Hayatını Kaybetti

Tomris Giritlioğlu, tanınmış bir Türk yönetmen, yapımcı ve senarist, İstanbul'daki bir hastanede tedavi gördüğü sırada 67 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Abone Ol

Giritlioğlu, birçok başarılı televizyon dizisinde proje tasarımcısı ve yapımcı olarak çalışarak Türk görsel-işitsel endüstrisinde zengin bir kariyer bırakmıştır.

En dikkat çekici kredileri arasında "Çemberimde Gül Oya", "Kurşun Yarası", "Hatırla Sevgili", "Asi", "Ihlamurlar Altında" ve "Gönülçelen" gibi diziler bulunmaktadır. Giritlioğlu ayrıca 1999'da "Salkım Hanım'ın Taneleri" adlı filmi yönetmiş ve bu film Antalya Film Festivali'nde en iyi film ödülünü kazanmıştır. İlk uzun metrajlı filmi "Suyun Öte Yanı" da kendisine birçok ödül kazandırmıştır.

Maalesef, Tomris Giritlioğlu bir süredir kanserle mücadele ediyordu ve bu hastalık, Türk sineması ve televizyonunun önde gelen figürlerinden birinin hayatına son vermiştir. 67 yaşında kaybı, ülkesinin görsel-işitsel endüstrisinde büyük bir boşluk bırakmış, kendisi yeteneği ve yaratıcılığı ile çok saygı ve takdir görmüştür. Onun sayısız başarıları ve sanatsal mirası Türk sinema ve televizyon tarihinde sonsuza dek iz bırakacaktır.