Tokat Otobüs Terminali’nde Asfalt Çalışmaları Başladı Tokat Otobüs Terminali’nde Asfalt Çalışmaları Başladı

İddianameye göre, Yunus O., "nişanlım depremde öldü" diyerek yakınlık kurduğu kadınları, yatırım yapma vaadiyle kandırarak binlerce lira dolandırdı.

Tokat’ta yaşayan H.B. isimli mağdur, 2023 yılında sosyal medyada 'Yunus Hoca'yı takip etmeye başladıktan sonra, Yunus O.'nun kendisine sosyal medya üzerinden mesaj gönderdiğini ve tanışmaya çalıştığını belirtti. Kendisini din kültürü öğretmeni olarak tanıtan Yunus O., 6 Şubat depremlerinde nişanlısını kaybettiğini, bu yüzden öğretmenliği bıraktığını ve otostopla Türkiye'yi gezmeye başladığını anlattı. H.B., güvenini kazanmak için Yunus O.'nun daha önce dolandırdığı Z.Y.'ye para gönderdiğini gösteren sahte bir dekont sunduğunu ifade etti.

Bunun üzerine H.B., 248 bin 900 lira göndermek için kredi çekti. Ancak Yunus O., belirtilen süre içinde parayı geri göndermedi. 24 saat bekledikten sonra dolandırıldığını anlayan H.B., savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yunus O. hakkında daha fazla mağdur olduğunu öğrenen H.B., başka bir dolandırılan kişi olan Z.Y. ile iletişime geçti ve ikili, sosyal medyada başka mağdurlarla da bağlantı kurarak durumlarını öğrendi.

İddianame, H.B.'den 248 bin 900 lira dolandırıldığı gerekçesiyle Yunus O. hakkında 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemekte. H.B., Yunus O.'nun dolandırıcılık hikayesini aktararak, onun nişanlısının depremde kaybolduğunu söylediği için kendisine bağış yapmaya ikna olduğunu ifade etti.

Yunus O. ise ifadesinde, kendisine gelen parayla bahis oynadığını ve bu sebeple kaybettiğini, olaydan pişmanlık duyduğunu belirtti. Ancak H.B. ve diğer mağdurlar, Yunus O.'nun yalanlarının ortaya çıkmasını ve hak ettiği cezayı almasını talep ediyor.

H.B., “Duygu sömürüsü yaparak kadınları mağdur eden bir suçlu kendisi. Hak ettiği cezayı almasını istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: DHA