Özel bir ekiple gerçekleştirilen bu çalışmalar, Yeşil Dalga Uygulaması, sinyal süre optimizasyonları, kavşak düzenlemeleri, otopark yönetim sistemleri ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde inşa edilmesi planlanan yeni katlı otoparkları kapsıyor.

Tokat’ta Trafik Mühendislik Çalışmaları Sonuç Vermeye Başladı

Başkan Yazıcıoğlu, Gaziosmanpaşa Bulvarı ile Vali Zekâi Gümüşdiş Bulvarı'nın kesişim noktasında, üç yeni kavşakta Yeşil Dalga Uygulaması’nın devreye gireceğini açıkladı. “Trafik mühendislik çalışmalarımızı etaplar halinde sürdürüyoruz,” diyen Yazıcıoğlu, bu uygulamanın, Denizli Kavşağından başlayarak Turhal istikametinden gelen araçların kırmızı ışığa takılmadan geçmesini sağlayacağını belirtti.

Uzak Yönetim ile Trafik Kontrolü

Aynı zamanda, trafiğin uzaktan yönetilebilir hale getirilmesi için de çalışmalar sürüyor. Yazıcıoğlu, “Trafik Kontrol Merkezimizden trafiği kontrol altında tutmayı planlıyoruz. Otopark sayımızı artırarak vatandaşlarımızı uygun alanlara yönlendireceğiz,” ifadelerini kullandı.

Modern Katlı Otoparklar Geliyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi ve Diş Fakültesi çevresinde yaşanan trafik ve otopark sorununu çözmek için iki katlı otopark inşa edileceğini müjdeleyen Yazıcıoğlu, otopark yönetim sisteminin kavşaklarda bilgilendirici ekranlar sunacağını belirtti. “Vatandaşlarımız araçlarını park ettikten sonra hızlı ve güvenli bir şekilde polikliniklere ulaşabilecek,” dedi.

Trafik Dolaşım Planı Çalışmaları

Ayrıca, Gazi Osman Paşa ve Behzat Bulvarı’ndaki trafik sıkışıklığını azaltmak için bölgesel trafik dolaşım planı çalışmaları da yapılacak. Bu projeler sayesinde Niksar Kavşağı ve Cumhuriyet Meydanı arasında yaşanan trafik sorunlarının hafifletilmesi hedefleniyor.

Bekleme Süreleri Önemli Ölçüde Azaldı

Turhal Belediye Başkanı Erdem Ural: "Vatandaşlarımız İçin Konforlu Yaşam Alanları Oluşturuyoruz" Turhal Belediye Başkanı Erdem Ural: "Vatandaşlarımız İçin Konforlu Yaşam Alanları Oluşturuyoruz"

Denizli Kavşağı’ndaki bekleme sürelerinin, sinyal optimizasyon çalışmalarıyla 4 dakikadan 1 dakikaya düştüğünü aktaran Başkan Yazıcıoğlu, “Bu çalışmalarla trafik akışını hızlandırmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımız bu gelişmeleri sahada gözlemleyebilecek,” dedi. Yapılan tüm çalışmaların Tokat’a hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: Bülten