TOKAT HABER

Tokat’ta Psikolojik Danışmanlık Çalıştayı Düzenlendi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü’ne özel olarak “Psikolojik Danışmanlık Alanında Teori ve Pratiğin Buluşması Çalıştayı” düzenledi.

Abone Ol

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen çalıştaya Rektör Danışmanı Prof. Dr. Uğur Akın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Şenocak, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır ile akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Açılışta söz alan Doç. Dr. Özkan Çıkrıkçı, katılımcılara hitap ederek 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Gününü kutladı. Çıkrıkçı, öğrencilere nitelikli bir eğitim sunma çabalarını dile getirerek katılımcılara teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, konuşmasında öğretmenlik mesleği ve kendi kariyerine dair deneyimlerini paylaştı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) alanının önemini vurgulayan Kır, katılımcılara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Şenocak da 30 Eylül’ü kutlayarak, Eğitim Fakültesi hakkında bilgi verip yürütülen projelere değindi. Çalıştaya katkı sunanlara teşekkür eden Şenocak, konuşmasını tamamladı.

Ardından, Üniversitemiz PDR Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin İlhan, “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Alanının Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu bir sunum yaptı. Sunumun ardından çalıştay oturumları devam etti.