TOKAT HABER

Tokat’ta Özel Çocuklara Yüzme Kursu

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Türkiye Beyazay Derneği arasında yapılan protokol kapsamında özel gereksinimli çocuklara ve gençlere yönelik olarak yüzme kursu düzenleniyor.

Abone Ol

Özel gereksinimli çocukların katıldığı kurslar Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştiriliyor.

Türkiye Beyazay Derneği Tokat Şube Başkanı Suna Arslan Köten yaptığı açıklamada, yaz okulu çocuklarına haftada iki gün yüzme kursu düzenlendiğini ifade etti. Yaz okulunda özel gereksinimli çocuklara yönelik birçok faaliyetin gerçekleştirildiğini söyleyen Arslan Köten, Üniversitemiz yönetimine vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Neslihan Canpolat Çığ yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Üniversitemiz ve Türkiye Beyazay Derneği arasında yapılan protokol kapsamında özel gereksinimli çocuklarımıza ve gençlerimize sunduğumuz hizmetlerimize Yüzme Kursunu da ekledik. Çocuklarımız, yüzme öğretmenleriyle birlikte ücretsiz olarak yararlandıkları yüzme havuzunda hem serinliyor hem de yüzme öğreniyor” dedi. Canpolat Çığ, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın Üniversitemiz yüzme havuzunun tüm özel gereksinimli bireylere ücretsiz olarak açılması talimatı verdiğini, bu nedenle Sayın Rektörümüze teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.

Özel gereksinimli çocukların aileleri ise uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade ederek Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi yönetimine teşekkür etti.