TOKAT HABER

Tokat’ta “Okullarda Hijyen Çocuklarda Heyecan” Projesi Başlatıldı

Tokat Valiliği, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen “Okullarda Hijyen Çocuklarda Heyecan” projesi çerçevesinde, okullarda sağlık taramaları ve hijyen denetimleri başlatıldı.

Abone Ol

Proje hakkında bilgi veren Sosyal Sorumluluk, Gönüllülük ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Doç. Dr. Tuba Karabey, üniversitelerin sadece eğitim öğretim değil, aynı zamanda bulundukları kente katkı sağlama yükümlülüğünün bulunduğunu vurguladı. Karabey, “Bu projeyle, okullarda genel hijyen taramaları gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza hijyen taramaları, eğitimler, yönlendirme hizmetleri ve hijyen malzemeleri sağlıyoruz. Tarama süreçlerinde, Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nden 22 intörn hekim, 11 asistan hekim ve uzman hekimlerimiz görev alıyor. Sağlıklı nesiller yetiştirme sorumluluğuyla hareket ediyoruz ve çocuklarımızla bir arada olmak bizler için büyük bir anlam taşıyor. Projemizin paydaşlarına üniversitemiz adına teşekkür ederim” dedi.

Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Koordinatörü İbrahim Yıldırım da projeye dair detaylar paylaştı. Yıldırım, hijyen taramaları sayesinde hastalıkların erken aşamada teşhis edilebileceğini belirtti. Ayrıca, öğrenci ve öğretmenlere yönelik hijyen bilgilendirme toplantıları düzenleneceğini ifade eden Yıldırım, projeye katkıda bulunan tüm kişilere teşekkür etti.