TOKAT HABER

Tokat’ta Öğrencilere Su Verimliği Eğitimleri Devam Edeiyor

Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün Su Verimliliği ile ilgili eğitimleri devam etmekte olup, Niksar 15 Temmuz Şehit Ferhat Kaya İlokulunda 87, Tokat Merkez Karşıyaka ilkokulunda 96 , Artova Gazipaşa İlkokulunda112 öğrenci olmak üzere 26-29 Mart 2024 tarihlerinde yapılan eğitimlere toplam olarak 295 öğrenci katılmış ve daha önce yapılan eğitimlerle birlikte bugüne kadar 14 okulda toplam 1691 öğrenciye eğitim verilmiştir. Bütün ilçelerde eğitimlere devam edilmektedir.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı Koordinasyonunda Su Verimliliği Seferberliği kapsamında toplumun bütün kesimlerinde su verimliliği kültürünün oluşturulması hedeflenmekte olup bu doğrultuda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü müşterek çalışmaları ile ilkokul öğrencilerine yönelik okullarda su verimliliği eğitimleri Z. Mühendisi Ahen Mustafa Aypar tarafından verilmektedir.
Eğitimlerde suyun önemi, suyun tasarruf edilmesi ve verimli kullanılması, iklim değişikliği ve küresel ısınma gibi konularda çocuklarda biliçlendirme ve farkındalık oluşturmak amacıyla Su ile ilgili “AZALT, YENİDEN KULLAN ve DEĞİŞTİR (Bozuk ve çok su tüketen aletleri)” tedbirlerinin önemi vurgulanmaktadır.