Belediyeden yapılan açıklamada, geçtiğimiz haftalarda Erenler, Boyunbaba ve Ağbayır Mezarlıklarında çalışmaların tamamlandığı, bu hafta içinde ise Hubyar ve Şeyh-i Şirvani Mezarlıklarında temizlik ve bakım faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi.

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun talimatları doğrultusunda, şehir genelindeki tüm mezarlıklarda yapılan çalışmalar titizlikle yürütülüyor. Başkan Yazıcıoğlu, vatandaşların ziyaretlerini ve ibadetlerini daha rahat bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için tüm mezarlıklarda sürdürülen çalışmaları desteklediklerini ifade etti. Yazıcıoğlu, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, kentimizin daha yaşanabilir olması adına her alanda hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Daha önce bakımsız kalan mezarlıklarımızda ekiplerimiz titiz bir çalışma yürütmektedir. Bu yaz döneminde yoğun sıcaklar yaşadık ve sonrasında mezarlıklarımızda çevre düzenleme, ot biçme, temizlik ve bakım-onarım faaliyetlerini sürdürüyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda Erenler, Boyunbaba ve Ağbayır Mezarlıklarını baştan sona temizledik ve bakım işlemlerini gerçekleştirdik. Bu hafta Hubyar ve Şeyh-i Şirvani Mezarlıklarında da çalışmalarımız devam ediyor. Yapılan işlemler, mezarlıkların genel temizliği ile sınırlı kalmayıp, çevre düzenlemesi, ağaç ve güllerin budanması gibi peyzaj çalışmaları da içeriyor. Ayrıca, yolların düzenlenmesi ve yaya yollarının temizliği de faaliyetlerimiz arasında yer aldı. Halk sağlığını koruma amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

2 Otomobil Çarpıştı; 7 Yaralı 2 Otomobil Çarpıştı; 7 Yaralı

Kaynak: Bülten