TOKAT HABER

Tokat’ta Koruyucu Ailelere Psiko-Sosyal Destek Çalışması

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'nun eşi Uzman Psikolojik Danışman Ayfer Hatipoğlu, Koruyucu Aile Günü nedeniyle Tokat’taki koruyucu aileler bir araya gelerek psiko-sosyal destek çalışmasında bulundu.

Abone Ol

Tokat Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün katkısıyla Tokat'ta koruyucu ailelere aile terapisi düzenleyen Uzman Psikolojik Danışman Ayfer Hatipoğlu, kurumda 17 koruyucu aileyle bir araya geldi. Yaptıkları çalışmalarla toplamda 10 oturumluk seanslar şeklinde grup terapisi ile birçok aileye ulaşan Uzman Psikolojik Danışman Ayfer Hatipoğlu, burada yürüttükleri çalışma ile ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi.

Uzman Psikolojik Danışman Ayfer Hatipoğlu, "Koruyucu ailelerle yaptığımız uzun soluklu yolculuğumuzun şimdilik sonuna geldik ama yeni sezonda tekrar yeni ailelerimizle buluşmayı ümit ediyoruz. Koruyucu ailelerle yaptığımız çalışmalar toplamda 10 oturumluk seanslarla grup terapisi şeklinde oldu. Birçok aileye ulaştık ve onların kendi köken ailelerinden getirdikleri hikayelerle buluştuk. Bu hikayeler bizim için çok anlamlıydı. Çünkü koruyucu aile olmanın özünde o gönülden bağlanmayı birebir yaşadık ailelerle birlikte. Nasıl bir süreç yaşadıklarını fark ettirdik. Bu anlamda iç görü ve farkındalık kazanmış oldu ailelerimiz. Onlarla birlikte olmanın mutluluğunu ve heyecanını 10 seans boyunca yaşadık. Bugün de tekrar bir araya gelmeyi planladık ve buradayız." İfadelerine yer verdi.