TOKAT HABER

Tokat’ta İkinci Ürün Bereketi: Sorgum Sudan Otu Melezi

Tokat’ın Pazar İlçesindeki, Taşlık Köyü üreticilerinden Seyfi Yatkın, %75 hibeli olarak Mart ayında teslim edilen sorgum sudan otu melezinin Pazar İlçesinde ilk yeşil ot hasadının ardından şimdi de ikinci ürün hasadını gerçekleştirdi.

Abone Ol

İlk kez Pazar’da üretimi yapılan sorgum sudan otu melezi, Nisan ayı ortalarında ekilerek 16 Temmuz'da ilk yeşil ot biçimi yapılmıştı. Üretici Yatkın, buğday ekiminin hasatından sonra ikinci ürün olarak ektiği sorgum sudan otu melezinin hasadını bugün tamamladı.

Hasat işlemi sırasında İlçe Kaymakamı Ömer Niğdelioğlu, İl Tarım Müdürlüğü ve İlçe Tarım personeli de üreticilerin yanında bulunarak destek verdiler. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden İl Müdür Yardımcısı Ümit Ok, İl Çayır Mera Şube Müdürü Selver Talı ve İlçe Müdürü Emre Kapar, teknik personellerle birlikte çiftçimizin hasatına katıldılar.

Üretici Yatkın, ikinci ürün olarak ektiği sorgum sudan otu melezinin veriminden oldukça memnun olduğunu ifade ederek, hibe ve destekler için devletine ve İlçe Tarım Müdürlüğü'nün teknik personeline teşekkür etti. Yatkın, bu ürünün yaygınlaştırılmasının hayvancılığa destek olacağına ve ekonomiye katkı sağlayacağına inandığını belirtti.