TOKAT HABER

Tokat’ta Filistin’e Destek Yürüyüşü Düzenlendi

Tokat’ta, Milli İrade Platformu tarafından organize edilen Filistin’e destek yürüyüşü, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Abone Ol

Etkinlik, halkın Filistin’deki duruma duyduğu hassasiyeti ve desteklerini ifade etmek amacıyla düzenlendi.

Yürüyüşe, Tokat Valisi Abdullah Köklü ve eşi Yasemin Köklü, Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, İl Müftüsü Esat Yapıcı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılımcılar, Filistin’deki hak ihlallerine dikkat çekmek ve uluslararası dayanışma mesajı vermek amacıyla sloganlar atarak, pankartlar taşıdılar. Yürüyüş, Karşıyaka Merkez Camii önünde başladı ve Hıdırlık Sosyal Tesisleri önünde son buldu. Burada bir konuşma yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, “Bugün burada toplanmamızın sebebi, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı pekiştirmek. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

Yürüyüş sırasında katılımcılar, barış ve özgürlük taleplerini dile getirerek, Filistin’deki insan hakları ihlallerine karşı seslerini yükselttiler. Etkinlik, Tokat halkının Filistin’e yönelik duyarlılığını bir kez daha ortaya koydu ve toplumda birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdi.